Notícies

Notícies

09/11/2011

El Celler Mas Vicenç de la DO Tarragona, a la Diada de Vi Novell 2011 a la Generalitat

El Celler Mas Vicenç de la DO Tarragona serà un dels protagonistes en la recentment recuperada Diada del Vi Novell que es torna a fer al Palau de la Generalitat aquest divendres després d'uns anys d'absència al cap-i-casal del nostre país.

El conseller d’Agricultura Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, presidirà divendres, 11 de novembre, al Palau de la Generalitat, la Diada del Vi Novell 2011.

L’INCAVI va assumir l’organització de la Festa de l’Arribada del Vi Novell l’any 1996, recollint una iniciativa dels Mestres Cellerers de Catalunya i del mateix sector vitivinícola.

La Diada del Vi Novell és un homenatge a la tradició vitivinícola, una rebuda al vi nou, que ens donarà les primeres notes de com seran els vins de l’anyada. Al mateix temps, aquesta Diada serveix per promocionar un producte que és considerat aliment de la dieta mediterrània i per posicionar-ne, de manera adequada, el consum en la vida social.

Aquesta Diada del Vi Novell se celebra a Catalunya l’11 de novembre, per Sant Martí, i recull la tradicional espinjolada de la bóta, el primer tast del vi novell i la pujada de la branca de pi per una colla castellera al balcó del Palau de la Generalitat, com a símbol de la nova anyada. La branca de pi és un símbol de la història vinícola de Catalunya; tots els cellers, quan ja tenien el vi novell, penjaven a la porta del seu establiment una branca de pi, així, els consumidors i amics del vi, sabien que ja podien comprar el nou vi de l’any.


Per primera vegada, hi seran presents les 11 denominacions d’origen catalanes. Durant la Diada, personalitats destacades dins els àmbits respectius, entusiastes del vi i de la cultura del vi seran les encarregades de pronunciar el pregó de benvinguda al vi novell i d’espinjolar la bóta per fer rajar el primer vi novell i tastar-lo.

Aquest any i després de 6 anys, s’ha volgut recuperar aquesta festa aprofitant la coincidència de números onzes: dia 11, del mes 11, de l’any 11, i 11 denominacions d’origen (DO). Per això, l’INCAVI, com a organisme dedicat a la tutela i promoció d’aquest sector, ha organitzat aquesta Diada convocant a tots els cellers elaboradors de vi novell, a les associacions que hi ha a l’entorn del vi, a restauradors i a periodistes, amb un únic objectiu: promocionar i difondre el coneixement dels vins nous del nostre país. El representant de la DO Tarragona serà el Celler Mas Vicenç de Cabra del Camp.