Notícies

Notícies

20/02/2010

La DO Tarragona, protagonista a les Jornades de la Galera de Cambrils

El consell regulador de la DO Tarragona ha participat en aquesta iniciativa amb degustacions multitudinàries, tastos comentats i un workshop amb el sector de la restauració

El Consell Regulador de la DO Tarragona està tenint una participació especial en la sisena edició de les Jornades de la Galera de Cambrils que s’estan desenvolupant durant aquest mes de febrer en aquesta localitat marinera del Baix Camp.
Enguany, tenint en compte la gran potència gastronòmica que té Cambrils, amb alguns dels restaurants més prestigiosos de les comarques de Tarragona i amb major reconeixement internacional, la DO Tarragona ha volgut participar directament amb diferents esdeveniments en aquestes jornades per tal de remarcar la seva identificació amb el seu territori. La participació de la DO Tarragona s’ha dividit en dues parts, la primera pels especialistes i la segona per a un públic més generalista.
Precisament a les instal•lacions del Club Nàutic de Cambrils es va fer un work-shop en el qual vuit cellers de la DO van presentar els seus vins a una dotzena d’establiments de la restauració de Cambrils i també diferents professionals del sector del vi com ara els somellers i alguns aficionats al món del vi. A l’acte hi van assistir les empreses Vinícola de Nulles, Vinyes del Terrer, De Muller, Mas Vicenç, Mas del Boto, Celler Mas Bella, Vins Padró i Serra de Llaberia. Els propietaris i els enòlegs dels cellers van oferir als convidats els seus vins i van poder donar a conèixer directament els processos d’elaboració i també la comercialització. La secretaria del Consell Regulador de la DO Tarragona, Àngels Collado, va assegurar després d’aquest acte coorganitzat entre la pròpia DO i l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, que la iniciativa ha estat molt positiva “ja que els cellers han pogut conèixer alguns nous restaurants i els propis restaurants han tingut l’oportunitat de conèixer una mica més els cellers de la DO Tarragona i algun dels seus secrets i processos”. Segons Collado, els restauradors s’han mostrat “satisfets pel nivell qualitatiu que cada vegada més estan demostrant els diferents cellers de la DO Tarragona”.
El primer dels actes d’aquestes jornades va ser un tast de vins comentat que es va fer al Museu de la Cooperativa de Cambrils amb la presència d’una trentena de persones que, dirigits per l’enòloga Elisa Ribé, van tastar cinc vins de la DO Tarragona.
També la degustació de calçots amb galeres del passat diumenge i la degustació de fideus amb galeres del diumenge 21 de febrer al Mollet del Rec va comptar amb el vi de la DO Tarragona per acompanyar el menjar.