Notícies

Notícies

04/12/2009

Tanca amb èxit la primera edició del cicle ‘Els monòlegs del vi’, que ha impulsat la DO Tarragona al Palau de Congressos

Més de 300 persones interessades en el sector del vi han participat els tres darrers dijous en la primera edició del cicle “Els monòlegs del vi”, una nova iniciativa del consell regulador de la Denominació d’Origen Tarragona (DO Tarragona) i l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, que s’ha realitzat al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Durant tres dijous consecutius, l’enòloga de la DO Tarragona Elisa Ribé ha presentat 18 vins representatius de l’ampli catàleg dels cellers i cooperatives agrupats a la DO Tarragona, procedents de diferents municipis de les comarques del Tarragonès, el Baix Camp, l’Alt Camp i la Ribera d’Ebre.

En aquest cicle, el públic ha descobert durant els diversos tastos dirigits els vins blancs joves, els vins blancs fermentats en fusta, els vins rosats de la DO Tarragona que recentment han estat molt ben valorats per la Guia Peñín, els vins negres joves, els vins negres de criança i també alguns vins de licor característics de la DO Tarragona. Àngels Collado, secretaria del consell de la DO Tarragona, ha destacat “l’interès creixent que els ciutadans del Camp de Tarragona tenen per redescobrir els vins que elaboren els nostres cellers des de fa dècades de forma ininterrompuda”. Collado considera que en una època en la qual el consumidor està disposat a consumir producte de proximitat “és important tenir clara la importància que té per l’economia del Camp de Tarragona el fet d’apostar pels vins elaborats a la DO Tarragona, però no per fer un exercici de proteccionisme, es tracta d’una aposta d’uns vins que tenen una gran qualitat i una millor relació qualitat-preu”. Collado es refereix en aquesta afirmació a les excel·lents qualificacions a la Guia Peñín, la més prestigiosa a nivell estatal, on per primer cop 10 vins de la DO Tarragona han estat qualificats amb 90 o més de 90 punts.

El cicle “Els monòlegs del vi” ha portat a la ciutat de Tarragona tres humoristes de primer nivell com ara el tarragoní Enric Company, el barceloní Dani Pérez i el gironí Xevi Gómez. Aquest cicle és la continuació d’un altre cicle de tasts que el passat mes de març va tenir en la història l’element diferenciador. De cara al 2010, la DO Tarragona presentarà properament un complert i atractiu programa d’actes complementari a la Fira del Vi que se celebrarà a la Rambla Nova de Tarragona durant la primera quinzena de maig.