Notícies

Notícies

28/10/2009

La DO Tarragona i el Gremi de Pastissers presenten el maridatge entre els vins de licor i els tradicionals panellets

El Gremi de Pastissers Artesans de les comarques de Tarragona i el Consell Regulador de la DO Tarragona han presentat aquest matí el maridatge entre els vins de licor de la DO Tarragona i els panellets naturals elaborats pel 100 de pastissers agremiats que aquests dies treballen de valent per tal d’oferir als clients al voltant de 25.000 quilos de panellets, una xifra que es manté respecte d’anys anteriors tot i la crisi econòmica.

Carles Vallvé, president del Gremi i propietari de la Pastisseria Valls de Valls, ha destacat la importància de la qualitat dels productes d’origen i totalment naturals que es fan servir per elaborar els panellets, un producte que des de fa tres anys disposa de la ETG, la certificació d’Especialitat Tradicional Garantida, que certifica l’elaboració artesana. “Els panellets ETG son una garantia de qualitat i artesania, tenen una clara diferenciació del panellet de pastisseria respecte al de la competència i implica l’elaboració del massapà base exclusivament amb ametlla i sucre, prescindint d’elements com la fècula, les pomes o els additius, conservants i colorants”, ha explicat Vallvé.

D’altra banda, Carles Vallvè, que ha estat acompanyat a la roda de premsa pels pastissers Josep González, de la Pastisseria Conde de Tarragona i Albert Poy, de la Pastisseria Poy de Reus, ha destacat la col•laboració de la DO Tarragona amb el Gremi de Pastissers per tal de donar sortida a uns “vins excel•lents” que es poden trobar a la major part de les pastisseries agremiades. “La suma dels esforços de les dues parts serà beneficiosa i estem disposats a mantenir una estreta col•laboració”.

Angels Collado, secretaria del consell regulador de la DO Tarragona, ha aprofitat per presentar els vins de licor que elaboren els cellers de la DO Tarragona. Es tracta de vins de gran prestigi internacional, coneguts popularment com a Tarragona Clàssics, un producte que combina a la perfecció amb els panellets i la resta de pastisseria artesanal que elaboren els pastissers. “Avui hem tastat misteles, rancis, moscatells, vi dolç i també vins de missa, una selecció de mitja dotzena de vins de diferent característica que s’elaboren a la nostra DO, una de les zones vinícoles més importants del país i que engloba els vins produïts a les comarques del Tarragonès, Baix Camp, Alt Camp i una part de la Ribera d’Ebre”.
El tast posterior, dirigit per l’enòloga de la DO Tarragona Elisa Ribé, ha permès maridar amb els panellets els vins elaborats pels cellers Mas Vicenç (Cabra del Camp); Cooperativa de Montbrió del Camp, Cooperativa de Vila-rodona; De Muller (Reus) i el Celler Sort del Castell (El Morell).