Notícies

Notícies

12/09/2016

La DO Tarragona continua la verema amb total normalitat i excel.lents previsions

Tot just fa dues setmanes que va començar a treballar els viticultors dels diferents territoris de la DO amb una previsió de menys quantitat que la passada campanya però amb un raïm de gran qualitat

Els viticultors de la DO Tarragona continuen les tasques de la verema 2016 que van iniciar-se fa 15 dies. La previsió de la collita d’enguany és sensiblement inferior a la darrera collita en quantitat, tot i que no es pot afirmar amb exactitud aquesta disminució, la quantitat podria situar-se al voltant del 10%. En canvi, les condicions meteorològiques dels últims mesos, amb absència de l’aigua al territori de la DO Tarragona, el Tarragonès, l’Alt Camp, el Baix Camp i la Ribera d’Ebre, ha fet que la qualitat sanitària de la vinya sigui la òptima i pugui qualificar-se com a excepcional.
La verema a la DO Tarragona va iniciar-se la última setmana d’agost amb la varietat chardonnay, la més primerenca de totes. A partir d’aquí s’han començat a veremar la resta de varietat, com l’ull de llebre, el moscatell o el macabeu. En total són prop de 4.500 hectàrees les que es veremaran durant aquest mes de setembre i les primeres setmanes d’octubre en el cas de les varietats més tardanes situades en algunes zones.
El Consell Regulador de la DO Tarragona espera que la previsió de pluges de les properes jornades no afecti excessivament la verema i que aquestes pluges no compliquin excessivament la campanya.