Notícies

Notícies

23/06/2016

La DO Tarragona participa per tercer any als Divendres Divins amb un concert d'Èric Vinaixa al Convent del Carme de Valls

El cantant de Miravet presentarà al Convent del Carme de Valls l'espectacle 'Llarga vida al rock and roll', amb un tast de vins de la DO Tarragona i una visita patrimonial al Call Jueu de la capital de l'Alt Camp.

Sis denominacions d’origen vinícoles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre -la DO Tarragona, la DO Penedès, la DO Conca de Barberà la DOQ Priorat, la DO Terra Alta, així com la DO Catalunya-, juntament amb els Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona i els Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat i l’INCAVI, s’han unit de nou en la tercera edició dels Divendres DiVins, una iniciativa que es portarà a terme enguany des del divendres 1 de juliol fins el divendres 12 d’agost i que té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen del territori i també un grup d’artistes de la plataforma Territoris Creatius. La DO Tarragona hi participa per tercera any consecutiu amb un concert del cantant de Miravet Èric Vinaixa al Convent del Carme de Valls que estarà precedit per una visita patrimonial al Call Jueu de la capital de l'Alt Camp.

Aquest cicle arriba enguany a la tercera edició després de la bona acollida que van tenir les dues primeres edicions celebrades el 2014 i 2015 i per això s’ha decidit mantenir el mateix format perquè s’ha considerat encertat i ha obtingut una bona resposta del públic en totes les localitats on s’ha realitzat. Enguany, les actuacions tindran lloc en sis poblacions, Tarragona, Torroja del Priorat, El Vendrell, Valls, Gandesa i Barberà de la Conca.

Com a novetat s’incorpora la targeta de fidelització que permetrà a les persones que assisteixin a les sis sessions de Divendres DiVinspartipar en el sorteig on el premi serà un lot de vi de les diferents DO’s participants.

La voluntat dels organitzadors, segons ha comentat Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, és potenciar tres aspectes ben diversos de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d’origen i també els artistes del territori que oferiran una selecció de la seva feina, en molts casos creada de forma expressa per aquest cicle dels Divendres DiVins. Segons Jordi Agràs, “les propostes dels Divendres DiVins ens permetran fer un nou tast de la creativitat de les nostres comarques: la creativitat del passat esdevinguda patrimoni i la creativitat del present dels nostres artistes i viticultors que comparteixen amb nosaltres el fruit i el resultat del seu talent i treball”.

El director territorial d’Agricultura de Tarragona, Angel Xifrè ha destacat la importància d’aquest tipus d’iniciativa per donar a conèixer i promocionar el vi català al consumidor de proximitat: “Per primer cop una tercera part del vi consumit a Catalunya és català. Aquesta dada és molt important però l’aspiració és com a mínim assolir el 50%. Iniciatives del tipus Divendres DiVins recolzen aquests objectius””.

Dates, espais i artistes 3a edició Divendres Divins

1 de juliol / CRDO Catalunya / Pont del Diable (Tarragona)
Gemma Güell & Georgina Oliva, OneothrixPointNever, Lydia Mendoza: Maria Rosa

8 de juliol / DOQ Priorat / Teatre de Torroja de Priorat
LyubomiraStoycheva i Dani Herrera: Vi i violí

15 de juliol / CRDO Tarragona / Convent del Carme (Valls)
Èric Vinaixa: Llarga vida al Rock & Roll

22 de juliol / CRDO Conca de Barberà / Castell de Barberà de la Conca
Xavier Pié i MACC i Josep Maria Puig i Baiget: Sensacions d’una nit d’estiu. Vi, música i poesia

5 d’agost / CRDO Penedès / Museu Deu (El Vendrell)
Sonia Linares Berroy& David Chueca, Antonio León, Mariano Varela: Et-co*i la experiència divina en 4 biorritmes

12 d’agost / CRDO Terra Alta / Palau del Castellà
Albert Ferré i Gerard Marsal: Cordiàlegs

La selecció dels artistes participants es va fer a partir d’una convocatòria pública oberta als membres de la plataforma Territoris Creatius (www.territoriscreatius.cat) entre les quals s’ha seleccionat les sis propostes artístiques que finalment integren Divendres Divins 2016. Tots els artistes, així com els espais patrimonials de la tercera edició del cicle Divendres DiVins són nous o en cas de repetir ofereixen un espectacle diferent.L’aforament d’aquests actes és limitat i es recomana reserva prèvia a les DO corresponent. També per aquest motiu es prega puntualitat perquè les visites al diversos espais patrimonials començaran a les 19.30h

Els artistes, els espais i els espectacles.


El dia 15 de juliol la DO Tarragona tindrà la seva sessió dels Divendres DiVins al Convent del Carme de Valls, una construcció amb dos edificis ben diferenciats, l’església amb campanar i el convent, originalment destinats als usos de un convent de carmelites. Al segle XIX es va utilitzar també com hospital i actualment és centre educatiu. L’acte s’acompanyarà d’una visita guiada al Call Jueu, situat a tocar del Convent.
La música anirà de la mà del polifacètic músic Èric Vinaixaque es presenta aquest cop en format trio per oferir-nos un directe acústic carregat de bones vibracions, amb un repertori titulat ‘Llarga vida al rock and roll’ format per música pròpia i versions de clàssics que han marcat la seva carrera musical (Rolling Stones, Beatles, Bowie, Springsteen, Creedence, Queen, etc...). El seu coneixement dels clàssics fa que situï cada cançó al lloc que li pertoca, enmig d’anècdotes i històries que molt pocs coneixen, fent del concert un espectacle únic que es va construint sol, amb la interacció del públic. El músic de Miravet estarà acompanyat de Xavi Garcia i Albert “Greenlight” Cariteu.