Notícies

Notícies

03/06/2016

Onze cellers s’emporten els premis de la 22a edició del concurs de vins embotellats de la DO Tarragona

Els celler De Muller de Reus, la Cooperativa de Vila-rodona, la Vinícola de Nulles, Vins Padró de Bràfim i Mas Vicenç de Cabra del Camp, els més premiats. També han obtingut diversos premis Molí de Rue, Vins Suñer, Cellers Unió, la Cooperativa de Bràfim, Mas del Botó, Vinya Janine i Biopaumerà. L’acte va tenir lloc aquest dijous al Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona davant d’un centenar de persones

El consell regulador de la DO Tarragona va organitzar dijous al vespre al Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona l’acte de lliurament de la XXIIa edició del Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona que es va fer després d’un tast a cegues que va tenir lloc fa unes setmanes a la Facultat d’Enologia de la URV amb un jurat format per una vintena de persones sota la direcció de Montse Nadal, professora d’Enologia de la URV. Al concurs s’hi van presentar prop de 90 vins que concursaven en nou categories.
En aquesta edició els premis han quedat molt repartits i ho han estat entre 11 cellers que s’han emportat els primers premis de les 9 categories en que estava dividit el concurs.
El celler amb més distincions ha estat un any més el Celler De Muller de Reus, que s’ha endut dos primers premis i un segon premi, en concret pel seu chardonnay i també pes vins dolços i rancis. També han destacat els resultats de la Cooperativa de Vila-rodona, amb un primer premi pel Moscatell i dos segons premis, pel Ranci i pel blanc jove Flama Roja. Els vins Adernats de la Vinícola de Nulles han obtingut dos primers premis, en concret el blanc jove Adernats Seducció i el negre jove, Adernats Instint. També han obtingut molt bona puntuacions el Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp, amb un segon premi pel vi El Terrat i un segon premi per Dent de Lleó. També a l’Alt Camp s’ha quedat la categoria de vins blancs sec, en aquesta ocasió per Vins Padró de Bràfim amb el seu Chardonnay; la mateixa empresa s’ha emportat el segon premi amb el seu Ipsis Negre Ull de Llebre-Merolot en la categoria negre criança. Precisament aquesta categoria se l’ha endut el celler Mas del Botó d’Alforja, amb el seu vi Ganagot 2008 elaborat per l’enòleg Josep Maria Llauradó. Pel que fa al segon lloc de la categoria de negres criats en fusta aquest ha estat pel Vinya Janine Negre Roure 2011 del celler Vinya Janine de Rodonyà. En la categoria de vins rosats, el Puig Rodó de la Cooperativa de Bràfim s'ha endut el primer premi segons el jurat.
En aquesta ocasió ha destacat en el concurs els bons resultats obtinguts pels cellers de la Ribera d’Ebre, una zona d’expansió de la DO Tarragona. En la categoria de negre criat en fusta el primer lloc ha estat pel Sunyer Merlot de Vins Suñer de Ginestar. També Molí de Rue de Vinebre ha obtingut un segon premi aexequo amb el seu Mims Rosat juntament amb Cellers Unió de Reus amb el seu Roureda Rosat en la categoria de rosats. Per útim, Biopaumerà de Rasquera ha obtingut el segon premi en la categoria de vins negres joves en fusta pel vi ecològic Iuvenis .
L’acte de lliurament va ser presidit pel president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués, que va estar acompanyat per Joan Besora, director de desenvolupament del Port de Tarragona; Elvira Ferrando, primera tinent d’alcalde de Tarragona; Òscar Peris, delegat del govern de la Generalitat; i altres regidors, representants de la Generalitat a Tarragona i representants dels cellers, a banda d’una representació del jurat i membres del Consell Regulador de la DO Tarragona. L’acte va comptar també amb una petita conferència de Mercè Toldrà, directora del Museu del Port, que va fer una intervenció per destacar la història relació entre l’exportació del vi de la DO Tarragona i del Camp de Tarragona en general des del Port de Tarragona. Un cocktail amb la possibilitat de tastar tots els vins presentats i els guanyadors va tancar la jornada a l’exterior del Tinglado 1.

XXII Premis Concurs Vins Embotellats DO Tarragona

Vi blanc aromàtic
1r premi: Adernats Seducció Vinícola de Nulles
2n premi: El Terrat, Mas Vicenç

Vi blanc fusta
1r premi: Chardonnay, De Muller S.A. Reus
2n premi: Dent de Lleó, Mas Vicenç

Vi blanc sec
1r premi: Ipsis Chardonnay, Vins Padró. Bràfim
2n premi: Flama Roja, Celler cooperatiu de Vila-Rodona

Vi rosat
1r premi: Puig rodó, Agrícola i secció de crèdit de Bràfim SCCL
2n premi: Mims rosat, Celler Molí de rué, Vinebre; i Roureda rosat, Cellers Unió, Reus

Negres joves
1r premi: Adernats instint, Vinícola de Nulles
2n premi: Iuvenis, Biopoumerà helga harbig cerezo, Rasquera

Negre criat en fusta
1r premi: Sunyer merlot, Vins Sunyer, Ginestar
2n premi: Vinya Janine negre roure 2011, Vinya Janine

Negres criança
1r premi: Ganagot 2006, Celler Mas del Botó
2n premi: Ipsis Negre Ull de llebre-merlot, Vins Padró, Bràfim

Vi de licor sec
1r premi: Aureo seco muy viejo, De Muller S.A. Reus
2n premi: Rancio seco, Celler cooperatiu de Vila-rodona

Vi de licor dolç
1r premi: Moscatell, Celler cooperatiu de Vila-rodona
2n premi: Aureo dulce añejo, De Muller S.A. Reus