Notícies

Notícies

09/05/2016

La mostra 'Music Valls Va de Vins' es consolida i obté les millors xifres de participació

La mostra de vins “Music Valls Va de Vins” va omplir de gent el Pati de Valls. Més de 3.000 persones van participar durant els tres dies de la 4a edició de la renovada mostra de vins de la DO Tarragona. Malgrat alguns lleus episodis de pluja, l'organització va poder mantenir tot el programa d'activitats previst i tampoc no va fallar la resposta del públic. La màxima afluència de públic es va produir la tarda-vespre del dissabte durant l'actuació de La Soul Machine amb aproximadament 1.500 persones de públic.

La mostra ha superat totes les xifres de la seva curta història amb més de 6.000 consumicions de vi venudes pels cellers de la DO Tarragona i més de 1.500 tapes servides per diversos membres de l'Associació de Restauradors de Valls: Planeta Kasteller, K de Valls, Artik, El Petit Cup-Ca l'Àngel i Luga.
Les activitats solidàries de la mostra, el Tast de Vins “Especials i Singulars” i el sorteig de quatre lots de vi en benefici de “Fan del Lluís” van permetre recaptar 900 euros que es destinaran a la Fundació Andrés Marcio per a impulsar la recerca mèdica d'una cura per a la laminopatia congènita. Els vins que es van presentar en exclusiva al Tast Solidari són el Cartoixà 2015 del Celler Mas Bella; l'AdN 2014 (macabeu fermentat en bota) de Vinícola de Nulles; el Tararí 2015 (rosat de sumoi) de Projecte Estol; el Roureda (sumoi negre) del Celler Unió; Mas del Botó 2010 del celler del mateix nom; i el Pansal del Calàs 1997 del Celler de Capçanes (el celler de la DO Montsant convidat a la mostra de vins).

La mostra va comptar amb la participació més àmplia de cellers de la DO Tarragona. Enguany el Pati va acollir 14 estands de 18 establiments diferents, amb la sorpresa afegida de Vins Padró que, enlloc de muntar un estand tradicional, va promocionar els seus productes exhibint un camió restaurat de la marca Citroën que el celler va fer servir durant els anys 40 i 50 del segle passat per a distribuir vins, vermut i altres begudes.

La 4a edició de Music Valls Va de Vins ha comptat amb la presència d'Adernats Vins & Cava, Agrícola de Bràfim, Celler Mas Vicenç, Estol Verd Celler, Societat Agrícola de Valls, Celler Vila-rodona - Castell d'Or, Cellers Unió, Molí de Rué, Celler Suñer - Ginestar, Vinya Janine, Celler Mas del Botó, Celler Mas Bella, Vins Padró i Vermuts Miró, tots membres de la DO Tarragona. Al qual cal afegir el Celler de Capçanes de la DO Montsant, convidat de l'edició d'aquest any, i també Vermut Montseta, Cava Reverté i Cava Vives Ambrós.

La 4a edició de la mostra de vins de la DO Tarragona estrenava aquest any un nou format, essencialment basat en la incorporació de la música en directe, però també amb la participació del Minipop de Tarragona. L'encarregat d'inaugurar la mostra el divendres dia 6 a les 20.00 hores va ser el grup vallenc Second Trast, format per les cantants Mònica Solé i Laia Pastor, i a continuació, a les 21.30 hores, va actuar Warner Pa & Brazuca Matraca. El grup Murmur amb el seu homenatge a David Bowie va actuar dissabte al migdia i, a la tarda, Jaume Sanz i de La Soul Machine. El diumenge, el Minipop Tarragona va ser l'encarregat d'organitzar les activitats de caire més familiar de la mostra amb el cantant i acordionista Carles Belda, la dissenyadora Eva Jolís i el Pescador de Núvols.