Notícies

Notícies

11/11/2015

La DO Tarragona, a la segona Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

Quatre cellers de la DO, Vins Padró, Adernats-Vinícola de Nulles, Mas Bella i Mas Vicenç, oferiran els seus vins per acompanyar les tapes i racions realitzades pels restaurants de l'Associació de Restauradors de Valls aquest dissabte 14 de novembre a la plaça del Pati entre les onze i les tres del migdia.

L'ASSOCIACIÓ DE RESTAURADORS DE VALLS OFERIRÀ 11 TAPES I RACIONS DIFERENTS A LA JORNADA DEL CALÇOT
L'Associació de Restauradors de Valls presentarà una oferta de fins a 11 tapes i racions diferents elaborades amb Calçot de Valls en el marc del Mercat de Tastets de la segona Jornada Gastronòmica del Calçot que es desenvoluparà al Pati el proper dissabte 14 de novembre durant tot el mat i que comptarà amb la participació de quatre cellers de la DO Tarragona que maridaran els seus vins amb aquests plats: el celler Mas Vicenç, Adernats-Vinícola de Nulles, Mas Bella i Vins Padró. Les especialitats elaborades per a l'ocasió es posaran a la venda a partir de les 12 del migdia, mitja hora abans de l'inici del Showcooking de cuina del calçot que protagonitzaran Ada Parellada, propietària del restaurant Semproniana, Josep Maria Kao, propietari i xef del restaurant Shanghai de Barcelona; i els cuiners vallencs Àngel Solé, del restaurant Ca l'Àngel, i Roc Aneas, xef del restaurant Casa Fèlix.


Les tapes i racions es posaran a la venda per 2 euros cadascuna i els assistents a la jornada podran triar entre 11 ofertes diferents: Timbal de botifarra, calçots i calamarcets, de l'Artik; Poti poti de calçot, de Planeta Kasteller; Confit de bacallà amb calçot, làmines de carabassa i calçot confitat, de Restaurant Casa Fèlix; Panadó de caça, de Masia Bou; Bastonets de calçotada, de Masia del Pla; Envueltine vallenc, de Casa Pulpo; Puding de calçots i gambes, de Restaurant Marma; Sushi de calçot, de la Penya Barça; La mandonguilla i el calçot, de restaurant Ca l'Àngel; Potets de salsa, de Cal Ganxo, i Crep de la calçotada, del Restaurant Luga.


Totes aquestes delícies a base de calçot de Valls podran combinar-se amb els vins de 4 cellers de la DO Tarragona: Celler Mas Bella (Masmolets), Celler Adernats (Nulles), Celler Vins Padró (Bràfim) i Celler Mas Vicenç (Cabra del Camp). Tots els tastets de vins de la DO Tarragona tindran un preu d'1 euro, i 2 euros si es vol comprar una copa de vidre.


La jornada gastronòmica començarà, no obstant, amb dos actes de caire més institucional. A les 10 del matí, es procedirà a l'”Arrencada del primer calçot” per marcar simbòlicament l'inici de la temporada de calçotades. L'arrencada es farà en un camp de conreu d'un productor adherit a l'IGP Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat d'aquest producte típic vallenc. Posteriorment, a les 11.30 hores, la Sala de Plens de l'Ajuntament acollirà un acte institucional en el qual s'atorgarà la distinció vitalícia d'“Amiga de l'Autèntica Calçotada” a Roser Torras. Aquest acte també servirà per declarar oberta la temporada 2015-2016 de calçotades. Roser Torras és la segona persona que rebrà la distinció d'”Amic de l'Autèntica Calçotada”, després que l'any passat fos nomenat Robert Fernández, exjugador del FC Barcelona i actual secretari tècnic de l'equip de futbol. Aquesta distinció va ser creada l'any passat per premiar la trajectòria d'institucions, entitats o persones que es distingeixen pel seu compromís amb el país, per la defensa dels productes de la terra, per l'amor per la gastronomia i per la recerca de l'excel·lència en aquest camp; i que defensen l'origen vallenc i la qualitat de l'autèntica calçotada de Valls.


Torras és l'ànima de GSR Produccions de Gastronomia, una empresa que organitza esdeveniments relacionats amb la gastronomia, i és la directora d'un dels congressos més importants d'aquest gremi: San Sebastián Gastronomika. Propietària i directora de grup GSR, l'empresa capdavantera en producció i comunicació enogastronòmica d'Espanya des de 1994. Cuinera per vocació, RRPP per naturalesa i dona de gran capacitat organitzativa i ingent erudició gastronòmica, Roser Torras condueix una de les empreses més reeixides dedicada per complet a l'alimentació, la gastronomia i l'enologia.


Entre els actes que organitza destaquen el congrés gastronòmic BCNVanguardia per a Alimentària 2004, 2006, 2008, 2010 i 2014, el Congrés Andalusia Sabor a Sevilla, el congrés World Flavors Spain a Napa Valley (USA), el Congrés Mesa Tendències de Sao Paulo (Brasil), fins a posar l'ou a l'estàtua de Colon de Barcelona durant la Pasqua 2005, organitzar un gran sopar en plena calçada del passeig de Gràcia per a 1.500 persones en ocasió de l'Any de la Gastronomia a Barcelona, del que la seva empresa va ser col·laboradora o, l’any 2011, conceptualitzar i gestionar tota la gastronomia de la Barcelona World Race.


Roser Torras és, a més, propietària de l’e-magazine www.7canibales.com, web capdavanter d'opinió i informació enogastronòmica que compta entre els seus col·laboradors amb els crítics gastronòmics dels principals diaris d'Espanya. Des de juliol de 2014 és la presidenta de l'acadèmia d'Espanya i Portugal de The World’s 50 Best Restaurants.


La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls, és una iniciativa fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de Valls amb l'IGP Calçot de Valls, la DO de Tarragona, l'Associació de Restauradors de Valls, i amb la participació directa de 15 restauradors i cellers de Valls i de la comarca de l'Alt Camp, amb l'objectiu de donar a conèixer el Calçot de Valls i la gastronomia i cuina feta a partir d'aquest producte de la terra. Aquesta edició compta, a més a més, amb la col·laboració professional del Grup GSR i el suport de l'Hotel Class Valls, Fred Olivé SL i la Cooperativa Agrícola de Valls.


PROGRAMA

II JORNADA GASTRONÒMICA DEL CALÇOT DE VALLS

Dissabte, 14 de novembre de 2015


10.00 h.

Arrencada del primer calçot de la temporada.


En un camp d'un productor de la IGP Calçot de Valls, a pocs Km del centre de la ciutat.


11.30 h.

Sala de Plens Ajuntament de Valls.

Nomenament Amiga de l'Autèntica Calçotada de Valls.


Roser Torras, del grup GSR, serà nomenada Amiga de l'Autèntica Calçotada de Valls.


Hi haurà parlaments de l'Alcalde, el regidor de Comerç i Turisme, la Roser Torras i d'un representant de l'Associació de Restauradors de Valls.


A partir de les 12.00 h. Plaça del Pati.

Mercat de tastets i racions amb calçot i Vins DO Tarragona.


11 establiments i restaurants de Valls i l'Alt Camp presenten tastets i racions elaborats amb calçot de Valls (a 2 euros per tast o ració).


4 cellers de la DO Tarragona presenten els seus vins per combinar amb tastets i racions (a 1 euro la consumició).


12.30 h. Plaça del Pati.

Showcooking amb 4 xefs de prestigi.


Noves creacions culinàries amb maridatge amb vins de la DO Tarragona:


Ada Parellada

Xef molt mediàtica i fortament vinculada a la tradició culinària catalana (Set Portes i Fonda Europa). La seva cuina parteix del receptari català mirat amb modernitat i divertiment.


Josep Maria Kao

Fill d’un dels primers xinesos que va arribar a Espanya, i nascut aquí, el Josep Maria és reconegut com un dels millors cuiners asiàtics d’Espanya, qui ha sabut adaptar la riquesa xinesa als productes mediterranis.


Àngel Solé

De família vinculada a la cuina, l’Àngel no només és considerat un dels millors cuiners del calçot, sinó que, des de la creativitat personal i el seu treball conjunt amb grans xefs nacionals i internacionals, ha propulsat aquesta ceba meravellosa a l’alta cuina d’avantguarda.


Roc Aneas

El Roc dirigeix el restaurant de l'Hotel Casa Fèlix, un dels temples del calçot, des del respecte al producte de proximitat, la fidelitat a la tradició i, sobretot, el coneixement enciclopèdic del calçot, que aquí adquireix la seva més alta expressió gastronòmica.


15.30 hores

Tancament del Mercat de Tastets.

Fi de la 2a Jornada Gastronòmica del Calçot.