Notícies

Notícies

12/06/2015

Lliurats els premis del Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona

Onze cellers s'han repartit els 21 premis que es van lliurar a l’acte que va tenir lloc als jardins del Teatre Metropol. De Muller de Reus, Vins Padró de Bràfim i la Cooperativa de Vila-rodona, encapçalen el rànquing de premiats

La DO Tarragona va obrir oficialment aquest divendres 12 de juny a la tarda la XVII edició d’aquesta cita imprescindible pels amants del vi i ho va fer amb l’acte de lliurament dels premis del Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona que va tenir lloc als jardins del Teatre Metropol amb la presència de representants dels cellers, autoritats i públic en general. Aquest concurs es va fer fa unes setmanes amb un tast a cegues a la Facultat d’Enologia de la URV. La professora Montse Nadal va dirigir el panell de tast format per 25 tastadors, entre enòlegs, sommellers i periodistes especialitzats. El jurat va dictaminar que els 21 premis (entre primers, segons i mencions) es repartissin entre 11 cellers de la DO Tarragona una edició que ha premiat els vins procedents de les quatre comarques que formen la DO Tarragona, l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i la Ribera d’Ebre. El celler més premiat ha estat el Celler De Muller de Reus amb tres primers premis i un segon; també ha obtingut dos premis Castelld’or-Celler de Vila-rodona amb dos primers premis i dos segons: Vins Padró de Bràfim s’ha emportat un primer premi i dos segons. La resta dels premiats han estat Mas Vicenç de Cabra del Camp, Vins Suñer de Ginestar, Adernats-Vinícola de Nulles i Vinya Janine de Rodonyà amb amb un primer premi i Celler Mas Bella de Masmolets, Cellers Unió de Reus, Celler 9+ de La Nou de Gaià, i Celler Mas del Botó d’Alforja, amb un segon premi.

En el parlament previ al lliurament de premis, la directora del jurat, Montse Nadal, va destacar de nou l’esforç dels elaboradors i va destacar en aquesta ocasió els bons resultats obtinguts en la categoria negre joves amb una qualitat excel·lent per part dels vins que es van presentar. En total van ser prop de 80 mostres d’una vintena de cellers. També la fins aquest dissabte regidora deTurisme de Tarragona, Patrícia Anton, es va voler acomiadar del càrrec mostrant la bona sintonia que té la ciutat amb els vins de la DO Tarragona. Per últim, Josep Lluís Grogués, va demanar als presents de continuar treballant perpotenciar els vins de la DO Tarragona i va assegurar que “no tenen res aenvejar a cap altre DO del país”.

VI BLANC AROMÀTIC
1er PREMI EL TERRAT 2014. MAS VICENÇ
2on PREMI IPSIS BLANC FLOR 1014. VINS PADRÓ- BRÀFIM

VI BLANC SEC
1er PREMI ADERNATS BLANC JOVE 2014. VINÍCOLA DE NULLES,
2on PREMI FLAMA ROJA. 2014. CASTELL D’OR- VILARODONA,

VI BLANC FUSTA
1er PREMI CHARDONNAY DE MULLER 2014. DE MULLER- REUS
2on PREMI BELLA BLANC CARTOIXÀ 2014. CELLER MAS BELLA- MASMOLETS (VALLS)

VI ROSAT
1er PREMI FLAMA ROJA 2014. CASTELL D’OR VILARODONA
2on PREMI ROUREDA MERLOT 2014. CELLERS UNIÓ- REUS

VI ESCUMÒS MENCIÓ ESPECIAL
CHARDONNAY RESERVA BRUT NATURE TRILOGIA. DE MULLER-REUS

NEGRE JOVE
1er PREMI SUÑER NEGRE MERLOT 2014. AGRÍCOLA SANT VICENÇ- GINESTAR.
2on PREMI IPSIS ULL DE LLEBRE-MERLOT 2014. VINS PADRÓ. BRÀFIM

NEGRE CRIAT O FERMENTAT EN FUSTA
1er PREMI SYH 2013. VINYA JANINE. RODONYÀ
2on PREMI NUCE SELECCIO 2012. CELLER 9+. LA NOU DE GAIÀ

NEGRE CRIANÇA
1er PREMI IPSIS SELECCIÓ ULL DE LLEBRE CRIANÇA 2011. VINS PADRÓ- BRÀFIM
2on PREMI GANAGOT 2008. CELLER MAS DE BOTO. ALFORJA

VI DE LICOR SEC
1er PREMI RANCIO SECO DE MULLER. DE MULLERREUS
2on PREMI VI RANCI DE VILA-RODONA. CELLER COOPERATIU DE VILA-RODONA, SCCL

VI DE LICOR DOLÇ
1er PREMI MISTELA DE VILA-RODONA. CELLER COOPERATIU DE VILA-RODONA, SCCL
2on PREMI AUREO DULCE AÑEJO SOLERA