Notícies

Notícies

06/12/2014

Vila-seca dóna el tret de sortida al cicle Biblioteques amb DO dedicat a la DO Tarragona

Un tast de vins va acompanyar la lectura dramatitzada del text ‘El tast’, del galès Roald Dahl, a càrrec de l’actor Pep Garcia-Pasqual. Durant els propers dies es faran actes relacionats amb les lletres i el vi a les biblioteques de Cambrils, Torredembarra i Tarragona

La Biblioteca Municipal de Vila-seca ha estat l’encarregada d’estrenar enguany els actes dedicats a la DO Tarragona dins el cicle Biblioteques amb DO i que en els propers dies tindrà la seva continuïtat a les biblioteques de Cambrils, Torredembarra i Tarragona, on es realitzaran diversos actes relacionats amb el món de les lletres i també el món del vi, en aquest cas els vins de la DO Tarragona (www.dotarragona.cat)
A Vila-seca més de mig centenar de persones van omplir aquest divendres la sala d’actes de la biblioteca per assistir a un tast de vins de la DO Tarragona, que va anar a càrrec d’Àngels Collado, de la DO Tarragona, i que va estar acompanyat de la lectura dramatitzada del text ‘El tast’ de l’escriptor galès Roald Dahl. L’actor Pep Garcia-Pasqual va ser l’encarregat d’interpretar un resum d’aquest relat i adaptar-lo als vins de la DO Tarragona que es van tastar. Tots els assistents van quedar molt contents amb la qualitat de la lectura i també amb la qualitat dels vins, un blanc, un rosat, un negre i un vi de licor.
El cicle Biblioteques amb DO Tarragona continua aquest dijous 11 de desembre a les 19.00h a Tarragona amb l’espectacle de Carles Alcoy “Històries del vi i del beure: les llegendes dels sants bevedors”, que també anirà acompanyat d’un tast de vins de la DO Tarragona. L’espectacle presenta històries basades en la novel•la La llegenda del Sant Bevedor, de Josep Roth (1894-1939) en què un rodamón alcohòlic intenta pagar un deute.
Divendres 12 de desembre, també a les set de la tarda, a la Biblioteca Municipal de Torredembarra hi haurà una activitat del Club de la Viatgeteca dedicat a l’enoturisme que també oferirà un tast de vins de la DO Tarragona i una tertúlia al voltant del vi amb l’enòloga de la DO, Àngels Collado.
A Cambrils, el dimecres 17 de la tarda a la Biblioteca Municipal hi haurà un recital de textos literaris relacionats amb el vi a càrrec de Jordina Biosca que es titula I va venir el vi i que també acabarà amb un tast de vins de la DO Tarragona. Posteriorment, el dijous 18 de desembre a les 19.00h a la Biblioteca de Tarragona podrem compartir i comentar fragments del llibre El vi fa sang, de Salvador Balcells. El cicle Biblioteques amb DO dedicat a la DO Tarragona s’acabarà a Torredembarra amb el club de lectura d’adults que porta per títol : "DO Tarragona, beu-me". Maridatge entre vins de la DO Tarragona i i el clàssic "Alícia al país de les meravelles".
El cicle "Biblioteques amb DO" és una iniciativa per segon any consecutiu del Servei de Biblioteques de la Generalitat que al llarg de tot l’any que té com a objectiu dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes que volen respondre a les diferents necessitats del territori i, com els bons vins, crear-se la seva pròpia denominació d'origen.