Notícies

Notícies

05/11/2014

Tretze vins de la DO Tarragona són considerats excel•lents per la Guia Peñín

L’edició 2015 d’aquest prestigiosa guia destaca els vins elaborats pet De Muller de Reus, Mas del Botó d’Alforja, La Boella de la Canonja, Molí Rue de Vinebre i Vinyes del Terrer de Vila-seca. Aquesta guia ha destacat de nou l’excel•lent treballs dels cellers de la DO Tarragona en l’elaboració dels tradicionals vins de licor

L’edició 2015 de la Guia Peñín, la guia de vins de referència a l’Estat Espanyol, ha qualificat 13 vins de la DO Tarragona com a excel•lents. En concret una tretzena de vins de cinc empreses de la DO han superat els 90 punts. De nou destaca el Celler De Muller de Reus, amb set vins per damunt dels 90 punts; també el celler Vinyes del Terrer de Vila-seca obté un gran resultat amb tres vins per damunt dels 90 punts. Per la seva part, el celler La Boella de La Canonja manté un vi amb la qualificació d’excel•lent, el celler Molí de Rué de Vinebre també ha obtingut una qualificació de 93 punts i el celler Mas del Botó d’Alforja també se suma a la llista ‘top’ de Peñín amb el seu Ganagot 2005 que també ha assolit els 90 punts.
Des del Consell Regulador de la DO Tarragona s’han valorat molt positivament els resultats ja que “consoliden els vins de licor com a gran patrimoni de la nostra denominació d’origen, però al mateix temps s’apunten cada vegada millors puntuacions cap als cellers de recent creació i també pel treball realitzat per les cooperatives molt més veteranes amb els seus vins tranquils”, segons explicava Josep Lluís Grogués, president de la DO Tarragona.

Entre els vins premiats destaca la Garnacha Solera Reserva 1926 del Celler De Muller de Reus que, amb 95 punts, se situa entre els 10 millors vins de l’estat en l’apartat de vins dolços i generosos. A banda d’aquests vins dolços i de licor, el celler De Muller també ha obtingut bones puntuacions en els vins escumosos i també en els vins tranquils. L’altra celler amb millor puntuació de la DO Tarragona ha estat Vinyes del Terrer de Vila-seca que manté tres vins per damunt dels 90 punts com en les passades edicions. Com a incorporació destaca el vi Sol i Serena, elaborat a Vinebre (Ribera d’Ebre) pel celler Molí de Rué, amb 93 punts i els 90 punts del vi negre Ganagot 2005 que elabora el Celler Mas del Botó a Alforja, a la Vall del Riu Cortiella.

D’altra banda, també és important destacar la gran quantitat de vins de la DO Tarragona que s’han quedat a les portes dels 90 punts, amb puntuacions de 88 i 89 punts, molt a prop d’assolir el grau d’excel•lència segons la Guia Peñín, com és el cas de Vins Padró de Bràfim, Serra de Llaberia de Tivissa, Mas Vicenç de Cabra del Camp, Biopaumerà de Rasquera, Celler 9+ de la Nou de Gaià, Celler Mas Bella de Masmolets, la Vinícola de Nulles o la Cooperativa de Vila-rodona.

El tast de Peñín
Dos tastadors de la Guía Peñín van visitar a començaments de juny la DO Tarragona per avaluar un centenar de mostres que formen part d’aquesta guia que inclou més de 10.000 vins de 2.000 cellers de les diverses denominacions d’origen de l’Estat. Pablo Vecilla i Javier Luengo es van desplaçar fins la seu de la DO Tarragona per tastar prop d’un centenar de referències elaborades per una vintena de cellers de la DO Tarragona, procedents de les comarques de l’Alt Camp, el Tarragonès, la Ribera d’Ebre i el Baix Camp.

Vins Excel•lents DO Tarragona segons Guia Peñín 2015
De Muller Garnacha Solera 1926. Celler De Muller (Reus)......................95 punts
De Muller Aureo Dulce Añejo 1954. Celler De Muller (Reus)...................93 punts
Sol i serena. Vi de licor. Celler Molí de Rue (Vinebre)..............................93 punts
Nus del Terrer 2010. Vinyes del Terrer (Vila-seca)..................................93 punts
De Muller Aureo Seco Añejo 1954. Celler De Muller (Reus)....................92 punts
De Muller Moscatel Añejo Vino de licor. Celler De Muller (Reus).............92 punts
De Muller Rancio Seco Vino de licor. Celler De Muller (Reus).................91 punts
Vino de Misa Dulce Superior. Celler De Muller (Reus).............................91 punts
Mas la Boella Guardia Selecció Magnum. Celler la Boella (La Canonja)...90 punts
Trilogia Pinot Noir Reserva 2010. Celler De Muller (Reus)......................90 punts
Ganagot 2005. Mas del Botó (Alforja)........................................................90 punts
Nus del Terrer 2011. Vinyes del Terrer (Vila-seca).................................90 punts
Terrer d’Aubert 2011. Vinyes del Terrer (Vila.seca)................................90 punts