Notícies

Notícies

25/06/2014

La DO Tarragona inaugura el cicle Divendres DiVins el proper 4 de juliol

Els jardins del Museu i Necròpolis Paleocristians seran l'escenari escollit pel tast de vins de la DO Tarragona i el concert del duo format per Xavier Pie i MACC presentant el disc "Rutes"

Les set denominacions d’origen vinícoles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre -la DOQ Priorat, la DO Monsant, la DO Tarragona, la DO Catalunya, la DO Terra Alta, la DO Penedès i la DO Conca de Barberà-, juntament amb els Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona i els Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat s’han unit en la creació del cicle Divendres DiVins, una iniciativa que es portarà a terme del divendres 4 de juliol al divendres 15 d’agost i que té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen del territori i també un grup d’artistes de la plataforma Territoris Creatius. La presentació pública d’aquest iniciativa tindrà lloc el divendres 27 de juny a les 20.15 als jardins de l’Estació Enològica de Reus en un acte restringit que comptarà amb la presència de vins de les diferents DO’s participants i on també es podrà presenciar un petit tast de creació amb els artistes: Marc C. Griso juntament amb Adrià Grandia i Sílvia Isach tot i que la primera de les jornades del cicle serà el dia 4 de juliol als Jardins del Museu i Necropolis Paleocristians de Tarragona amb un tast de la DO Tarragona i un concert de Xavier Pie i Macc.
El cicle comença el divendres 4 de juliol amb la DO Tarragona com a convidada al Museu i Necròpolis Paleocristiana de Tarragona. El grup musical format per Xavier Pié i Macc presentaran en directe les cançons del seu últim disc “Rutes”. L’assistència a totes les actuacions de Divendres Divins tenen un cost de 5 euros i es recomana reserva prèvia. En el cas de la DO Tarragona cal reservar a info@dotarragona.cat o al telèfon 977 217931.
La voluntat dels organitzadors, segons va explicar Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, és potenciar tres aspectes ben diversos de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d’origen i també els artistes del territori que oferiran una selecció de la seva feina habitual, en molts casos creada de forma expressa per aquest cicle dels Divendres DiVins. La selecció dels artistes participants es va fer a partir d’una convocatòria pública oberta als membres de la plataforma Territoris Creatius (www.territoriscreatius.cat). Per la seva banda, Anton Ballvé, director dels serveis territorials d’Agricultura a Tarragona, va destacar la ”importancia que té donar valor afegit als vins produïts al nostre territori aquest tipus d’actes. En aquest sentit cal valorar molt positivament la relació de les diferents DO’s amb agents culturals del territori i també amb els espais patrimonials que acolliran el cicle Divendres DiVins. Treballant en comú s’aconsegueixen fites molt més destacades”. Des de les set DO’s, el seu portaveu Carles Andreu, va fer incidència en la importància que pel sector vitivinícola té el maridatge entre els artistes del territori, els vins del territori i al mateix temps uns espais dignes de ser visitats i coneguts.