Notícies

Notícies

02/06/2014

La XVI Fira del Vi de la DO Tarragona consolida les expectatives creades assolint els 24.000 tastos

La fira manté unes dades molt similars a les de l’any passat tot i la incertesa meteorològica que hi ha haver divendres durant la inauguració i dissabte. Èxit dels tastos, dels concerts i de la resta d’activitats complementàries previstes durant els tres dies. Els restaurants participants en les jornades de promoció dels vins premiats en el XXè Concurs comencen amb molt d’interès per part dels clients aquesta promoció

Un cop tancada la XVI edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona, diumenge 1 de juny passades les deu de la nit, el balanç dels organitzadors, el Consell Regulador de la DO Tarragona, i la vintena de cellers participants ha estat molt positiu, tan pel que fa referència al número de visitants, a l’interés mostrat per conèixer el vins dels diferents cellers i també per les vendes assolides. Finalment i després de la incertesa meteorològica creada per la pluja del divendres en el moment de la inauguració i també el dissabte a la tarda, el número de tiquets servits a la Rambla Nova s’acosta als 25.000 previstos inicialment –poc més de 24.000-, tal i com reconeix el president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués. “Durant tot el cap de setmana hi ha hagut molta gent a Tarragona, especialment públic jove, i això és positiu perquè demostra que el vi interessa als joves i aquest és un públic que s’ha de treballar perquè és el futur del sector”, va dir després de tancar la fira.
L’organització també ha valorat de forma molt positiva els tastos realitzats durant els dos dies als quals hi han assistit més de 150 persones. S’han fet diferents sessions de tast de vins a la carpa habilitada per l’ocasió entre els quals ha destacat un tast per membres de la CEPTA i sobretot un tast per a persones invidents organitzat amb la col•laboració de l’ONCE. “El nostre objectiu és acostar el vi a tothom i ha estat molt interessant els comentaris que han fet les persones que han participat en aquest tast que esperem repetir en properes edicions”, ha explicat Àngels Collado, secretària-gerent del Consell Regulador.

Jornades promocionals a Tarragona
La fira també ha servit per donar el tret de sortida de la primera edició de les jornades promocionals dels vins premiats en el XXè Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona que es va lliurar divendres al Cafè Metropol amb la presència del Conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i d’altres personalitats. Fins el dia 15 de juny, una quinzena de restaurants del centre de Tarragona, la major part dels quals formen part de l’associació Tarragona ART(e) (Associació de Restaurants de l’Eixample de Tarragona) -que agrupa bona part dels establiments del centre de la ciutat- participen a la primera edició de les Jornades Promocionals dels vins de la DO Tarragona premiats en el concurs de Vins Embotellats. Durant aquests tres setmanes, aquests 15 establiments tindran a disposició del client una carta especial de vins que permetrà tastar vuit vins premiats en el concurs en les categories de vins blancs, rosats, negres joves, negres criança i vi escumós. Carles Salvadó, vicepresident de Tarragona ART(e), ha explicat el mateix diumenge a la tarda que alguns establiments el cap de setmana havien acabat ja amb algunes referències i per això animava a tothom a tastar el vins premiats en el concurs de la DO Tarragona i donar-los a conèixer entre els tarragonins i visitants.

Restaurants participants:

Barquet: Calle del Gasòmetre, 16
Cocvla: Plaça Corsini, 10
De Vins: Carrer de Méndez Núñez, 10,
Degusta: Carrer dels Cavallers, 6,
El LLagut: Carrer de Natzaret, 10
El Terrat: Carrer Pons d'Icart, 19
La Cantonada: Carrer Fortuny, 23
Lola Tapes: Placa de la Font 47
Mare Nostrum: Plaça Imperial Tarraco 5
Mas Folch: Carretera Reus-Constantí, km 5,
Ona Restaurant: Passeig Palmeres s/n
Sirco Airlines: carrer Major, 4
Xamfrà del Fòrum: Lleida nº 17-19
Toca Peron: Carrer del Portalet, 3

Organització i col•laboradors

El Consell Regulador de la Fira del Vi de la DO Tarragona ha comptat de nou per l’organització de la Fira del Vi amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, el Patronat de Turisme de Tarragona, la Diputació de Tarragona, el Departament d’Agricultura de la Generalitat, l’INCAVI i ESPIMSA. En aquesta ocasió els patrocinadors son Repsol, la Caixa, AFEPASA (Sofrera Pallarès), Port de Tarragona i la CEPTA.