Notícies

Notícies

28/01/2014

La DO Tarragona és la denominació d’origen convidada a la 163a Fira de la Candelera de Molins de Rei

• L’organització d’aquesta històrica fira del Baix Llobregat ha volgut que la DO Tarragona sigui la protagonista de bona part dels actes que es fan al voltant del món del vi i la gastronomia. Els dies 31 de gener i 1 i 2 de febrer, cinc cellers de la DO Tarragona participaran en la fira de vins que s’instal•la a Molins. Dissabte al migdia es farà un tast de vins on es presentaran les diverses tipologies de vins produïdes a la DO Tarragona


La DO Tarragona és la DO convidada a la tradicional Fira de la Candelera de Molins de Rei que tindrà lloc el divendres 31 de gener i els dies 1 i 2 de febrer en aquesta localitat del Baix Llobregat i que organitza el seu ajuntament. En total seran cinc els cellers de la DO Tarragona que han volgut participar en aquesta fira que li dedica una gran importància a tot el que envolta el món de l’enologia i la relació del vi i la gastronomia ja que des de fa 34 anys organitza un Mercat de Vins i Caves coincidint amb la fira. Els cellers de la DO Tarragona que estaran presents a Molins son el Celler Pedrola, de Miravet; el Celler Molí de Rué, de Vinebre; el Celler La Boella, de la Canonja; Vins ecològics Helga Harbig, de Rasquera i Vins Padró, de Bràfim.

Des del Consell Regulador de la DO Tarragona es valora positivament la presència de la DO a Molins de Rei ja que aquesta Fira de la Candelera es considera una bona presentació a Barcelona, ja que la fira rep milers de visitants de les principals ciutats del Baix Llobregat i el Barcelonès. Al mateix temps, també es destaquen les activitats complementàries que es fan acompanyades del vins de la DO Tarragona i especialment el tast que dirigirà la secretària del Consell Regulador, Àngels Collado.

Aquest mercat de vins i caves estarà integrat per vint-i-cinc cellers que oferiran el tast dels seus productes mitjançant l'adquisició de tiquets per fer diversos tastos, a més de rebre com a obsequi una copa de vidre gravada per l’ocasió. Pel que fa als actes que tindran lloc a la plaça de la Llibertat, aquests arrencaran el divendres 31 de gener amb un tast professional dirigit al sector de la restauració (17.30h), per continuar amb un 'Maridatge de vins de la DO Tarragona amb tonyina fresca' (19h, 20€). Dissabte, 1 de febrer, es farà el VI Concurs de Tast de Vins per parelles (10h, 10€); la XVI Trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava (10-14h), que es farà al pati de l’Escola Alfons XIII i el Tast de Denominació d’Origen Tarragona (13h, gratuït prèvia inscripció acomerc@molinsderei.cat) Quant al diumenge, 2 de febrer, està prevista la presentació de diversos productes per part dels expositors i la visita professional dels alumnes de l’Escola de Sommeliers.

Més info: www.candelera.cat