Notícies

Notícies

17/09/2013

La DO Tarragona inicia la verema 2013 amb bona qualitat del raïm i la previsió d'una collita superior a la de l'any passat en un 20%

Els primers cellers van començar a collir el raïm la darrera setmana d'agost i en aquests moments tothom ja està treballant. S'espera que la verema s'allargui fins a final d'octubre amb les varietats negres més tardanes.

Els cellers de les quatres comarques del territori de la DO Tarragona (el Tarragonès, el Baix Camp, l'Alt Camp i la Ribera d'Ebre) ja es troben en plena campanya de la verema 2013 amb unes bones perspectives, tant per la qualitat del raïm com per la producció, que s'espera que pot ser un 20% superior a la de l'any passat, segons el president del Consell Regulador de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués.

Com cada any els primer raïm que va entrar el celler va ser el chardonnay a finals d'agost i aquesta setmana ja es pot assegurar que tots els cellers adscrits a aquesta denominació d'origen ja es troben treballant al 100% per collir un raïm de molt bona qualitat, especialment les varietats blanques, el macabeu, la parellada i el xarel•lo. La incerta climatologia de les darreres setmanes havia fet patir una mica als viticultors per possibles afectacions en el fruit, encara que finalment la pluja que ha caigut no ha afectat la qualitat del raïm, que és bona.

La verema 2013 a la DO Tarragona s'allargarà fins a finals d'octubre, quan està previst que entrin als cellers les darreres varietats de raïm negre, que sempre són els que tenen una maduració més tardana. A partir d'aquest moment, els cellers s'hauran d'encarregar d'elaborar el vi de la collita d'enguany que sortirà al mercat a finals de novembre.