Notícies

Notícies

27/05/2013

Tot a punt per la XV Fira del Vi de la DO Tarragona a la Rambla Nova

La fira passa a celebrar-se anualment. Obrirà les portes el divendres a les 18.00 hores i tancarà aquesta edició diumenge a les 10 de la nit. El divendres a la tarda es lliuraran als jardins del Teatre Metropol els premis del XIX Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona. Degustacions gastronòmiques, cursets de tast de vins i actuacions musicals completen el programa complementari a la fira.

Tarragona viurà els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny la quinzena edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona que tindrà lloc a la Rambla Nova i que, a partir d’ara, se celebrarà anualment després dels bons resultats obtinguts en les darreres edicions. En aquesta ocasió, seran 19 els cellers procedents de les quatre comarques que integrem la DO Tarragona (Tarragonès, Baix Camp, Alt Camp i la Ribera d’Ebre) els que mostraran un centenar de vins a la Rambla Nova. Com sempre per participar en les degustacions caldrà comprar un tiquet (9 euros / 8 euros si es compra de forma anticipada per internet a www.toteslesentrades.cat) que dona dret a una copa de vi, un portavi i cinc degustacions.

La Fira obrirà les seves portes el divendres a les 18.30 de la tarda i tancarà a les 10 de la nit. Dissabte i diumenge la fira començarà a les 11 del matí i restarà oberta de forma ininterrompuda fins a les 10 de la nit. A més, com sempre, a l’estand de tastos també es faran quatre cursets introductoris al tast de vi de forma gratuïta però prèvia reserva a l’estand de la DO Tarragona.

Des del Consell Regulador de la DO Tarragona s’espera que la climatologia acompanyi aquesta festa del vi a la Rambla Nova i que siguin milers els visitants que s’acostin a conèixer els vins que produeixen els cellers, vins que en els últims anys han experimentat una gran millora i han assolit un gran de difusió i de coneixement molt important. Amb tot, encara avui hi ha alguns vins que és complicat de trobar al mercat, ja sigui perquè son cellers acabats de crear o perquè són molt petits, per aquest motiu la Fira del Vi de la DO Tarragona es una bona manera de poder conèixer aquests vins.

Els cellers també aprofitaran per donar a conèixer als seus estands l’aposta cada vegada més important que fan per l’enoturisme amb visites guiades, cates i altres iniciatives pensades especialment per donar difusió als seus vins i per incrementar la venda directa.

El Consell Regulador de la DO Tarragona aprofita la Fira del Vi per fer l’acte de lliurament de Premis del Concurs de Vins Embotellats que enguany arriba a la seva XIX edició. De nou als jardins del Teatre Metropol es lliuraran els premis de les nou categories d’un concurs que enguany va comptar amb la participació de 80 vins enviats pels diferents cellers de la DO Tarragona. El jurat, presidit per la professora de la Facultat d’Enologia de la URV, Montse Nadal, es va reunir a començament de maig i enguany els premis no s’han donat a conèixer i, per tant, s’espera amb més expectació els resultats. Els vins premiats es podran tastar en la seva totalitat als estands dels diferents cellers participants a la Fira.

Cellers Participants Fira Vi DO Tarragona 2013

Adernats- Vinícola de Nulles
Agrícola de Bràfim
Vins Padró de Bràfim
Cellers Unió de Reus
Vermuts Miró de Reus
Camí de Sirga de Miravet
Castell d’Or - Celler de Vila-rodona
Celler Mas Vicenç de Cabra del Camp
De Muller de Reus
Vinya Janine de Rodonyà
Celler Mas del Botó d’Alforja
Celler Suñer de Ginestar
Vermut Yzaguirre d’El Morell
Celler Mas Bella de Masmolets-Valls
Magrinyà Calaf de Nulles
Vins Ecològics Helga Harbig de Rasquera
Celler Manyé Fortuny de La Secuita
Vins Som i Serem
Cava Reverté de Salomó

A més dels tradicionals estands de venda d’embotits, pastisseria tradicional i formatges, l’oferta gastronòmica de la Fira del Vi de la DO Tarragona es completa enguany amb un estand promocional del col•lectiu Tarragona Gastronòmica. Aprofitant la celebració de les segones Jornades de l’Arròs que es fan a Tarragona fins el 16 de juny, cinc restaurants de la ciutat oferiran degustacions de plats d’arròs que cuinaran a la mateixa Rambla Nova. Els restaurants que participaran en aquesta iniciativa son el restaurant Mare Nostrum (Hotel Ciutat de Tarragona), el Quim Quima, el DeVins, l’Onada i El Llagut. Els tiquets es vendran al mateix estand de Tarragona Gastronòmica al preu de 3 euros i els arrossos es podran adquirir a les 11 del matí, a la 1del migdia i a les 18:30h de la tarda.

Una de les novetats de la Fira de la DO Tarragona és que des de dilluns 20 de gener es poden comprar per internet a través del portal www.toteslesentrades.cat les entrades anticipades. En aquesta ocasió i com a novetat, des de l’organització de la fira s’ha decidit crear la possibilitat de comprar de forma anticipada el tiquet que dóna dret a cinc degustacions de vins i una copa de regal i, d’aquesta manera, s’obtindrà un descompte d’un euro (8 euros en lloc dels 9 euros que valdrà durant els dies de la fira) i també s’estalviaran les cues a l’estand de venta de tiquets ja que hi haurà una espai reservat només per les entrades anticipades. Tots aquells interessats en la venda promocional d’aquests tiquets han de comprar-les a la web www.toteslesentrades.cat.

Una altra de les novetats de l’edició 2013 de la Fira del Vi de la DO Tarragona és l’animació musical que hi haurà a la Rambla Nova el dissabte i el diumenge a les 19.30. En aquesta ocasió, dues formacions de jazz de la ciutat, Stromboli Jazz Band i Small River Brass Band, presentaran els discos que acaben de treure al mercat en una cercavila entre els estand expositors.

Stromboli Jazz Band actuarà el dissabte 1 de juny a partir de les 19.30 hores de la tarda i els Small River Brass Band ho faran el diumenge 2 de juny també a les 19.30 hores. Un cop més la DO Tarragona aprofita per maridar els seus vins amb el jazz del territori com ja ha fet en d’altres ocasions amb diferents maridatges entre jazz en directe elaborat a Tarragona i vi.

La DO Tarragona ha posat en marxa un seguit de millores en la seva pàgina web que tenen com a objectiu la difusió de tots els vins elaborats pels diferents cellers d’aquesta denominació d’origen. A la secció ‘Els nostre vins’ tenim la possibilitat de descobrir més d’un centenar de vins ja sigui per celler productor o també per la tipologia del vi. Així, l’interessat pot cercar els vins per la seva tipologia (blanc, blanc amb fusta, rosat, negre, negre criança, escumós i vi de licor). En cada cerca, la web ofereix una fotografia de l’ampolla, així com les varietats amb que s’ha elaborat i informació del celler productor i de la resta dels vins elaborats pel mateix cellers. Aquest nou espai en la web de la DO Tarragona anirà modificant-se amb la sortida al mercat dels nous vins que elaborin els diferents cellers.
La Fira del Vi de la DO Tarragona està organitzada pel Consell Regulador de la DO Tarragona. Col·laboren en aquest projecte la Diputació de Tarragona, a través del seu Patronat de Turisme; l’Ajuntament de Tarragona, a través del Patronat de Turisme, Espimsa, la regidoria de Cultura i el col·lectiu Tarragona Gastronòmica; l’Incavi; el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya; el Port de Tarragona; l’empresa AFEPASA (Azufrera Pallarès); la Confederació Empresarial de la Provincia de Tarragona (CEPTA) i BASF.