Notícies

Notícies

04/12/2012

Unes tres-centes persones tasten els vins de la DO Tarragona en un exitós cicle que uneix jazz i vi

Tarragona i Cambrils han estat les localitats escollides per la celebració d’aquesta iniciativa que ha tornat a convertir-se en un èxit de públic.Els vins han estat maridats amb composicions interpretades per alguns dels millors músics de jazz de les comarques de Tarragona.

La segona edició del cicle Jazz & Vi amb DO Tarragona ha finalitzat amb un gran èxit d’aquesta activitat, ja sigui per la qualitat musical de les formacions participants, com per l’excel•lent maridatge que van realitzar i també per la satisfacció pels vins tastats per les prop de 300 persones que van prendre part en les tres sessions que es van fer al Palau de Firal i de Congressos de Tarragona.
El cicle el va obrir el duet format per la veu i la guitarra d’Olga Pes amb el saxo i la flauta de Gerard Marsal, que precisament van presentar el CD que aquesta intèrpret acabava de treure, una proposta intimista que barreja el jazz amb les influències de la música nòrdica. Després va venir el jazz de la reusenca Laura Noah, una de les veus amb més futur de les nostres comarques, que es va acompanyar del tarragoní Xavi de la Salud i el jove trompetista Fèlix Rossy, descendent d’una de les nissagues més importants del jazz català. El cicle el va tancar la veu de la cantant sevillana afincada a Reus, Angie Rodríguez, acompanyada del saxo baríton Ivan Sáez i el contrabaixista Jordi Mestres. Durant les tres sessions el públic va poder gaudir de les explicacions de la tècnica de la DO Tarragona, Elisa Ribé, que es va encarregar de presentar els 18 vins de la DO Tarragona –blancs, rosats, negres, escumosos i de licor- que els músics van maridar amb les seves composicions, ja siguin temes propis o versions del clàssics.

Us deixem amb tres videos dels maridatges.
http://www.youtube.com/watch?v=E1sBTRU2p-M&feature=g-upl
http://www.youtube.com/watch?v=IcyHyN2QHoI
http://www.youtube.com/watch?v=juy0HJzkyKM

Paral·lelament al cicle “Jazz & Vi amb DO Tarragona”, els vins de la DO Tarragona han estat presents a la quarta edició del IV Cicle Jazz & Blues de Cambrils en el qual el consell regulador n’ha estat un dels seus patrocinadors. En aquesta edició la DOTarragona ha participat en aquest cicle musical amb l’organització d’un maridatge entre jazz & vi que va anar a càrrec dels músics Gerard Marsal & George Olshanetsky en un tast dirigit per la secretària del Consell Regulador de la DO Tarragona, Àngels Collado, que va reunir al voltant de 60 persones al Centre Cultural de Cambrils.
Us enllacem un video de TDCamp sobre aquest maridatge a Cambrils i un vídeo del youtube.

http://tdcamp.xiptv.cat/tdcamp-noticies/capitol/una-cinquantena-de-persones-gaudeixen-del-maridatge-entre-jazz-i-vi

http://www.youtube.com/watch?v=CthWN6EGUjo&feature=g-upl