Notícies

Notícies

02/07/2012

Els vins de la DO Tarragona, protagonistes dels Sopars sota els Focs de Tarragona

Cinc vins de cinc cellers de la DO Tarragona se serviran de forma exclusiva durant les cinc nits d’aquest esdeveniment lúdic i gastronòmic. El client podrà tastar els vins elaborats pels cellers Mas Bella, Mas Vicenç, Vinícola de Nulles, Unió i Vins Padró.

El Consell Regulador de la DO Tarragona col·labora amb l’Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA) de Tarragona que organitza, del dimecres 4 al diumenge 8 de juliol, la tercera edició dels ‘Sopars sota els Focs’ amb la participació dels restaurants Arcs, AQ, Auriga, Sadoll, Quima Quima, Taller de Cuina i Racó de l’Abat. Els sopars, que es faran al Passeig de les Palmeres, començaran un dia abans que la mostra de Focs i acabaran un dia després, amb una gran festa de cloenda.
La col·laboració de la DO Tarragona consisteix en la tria i la selecció dels cinc vins que se serviran a copes o també l’ampolla sencera. Els vins escollits per l’ARPA han estat el vi blanc Adernats Seducció de la Vinícola de Nuller; el Bella Blanc de Mares del Celler Mas Bella; l’Ipsis Rosat de Vins Padró de Bràfim; el Roureda Negre dels Cellers Unió de Reus i el Nit de Lluna del Celler Mas Vicenç de Cabra del Camp.
Des del Consell Regulador de la DO Tarragona se celebra que els restaurants de l’ARPA hagin confiat en els vins de la DO Tarragona per participar en aquests Sopars sota els Focs, una iniciativa que en les dues primeres edicions va ser un èxit i que s’espera que enguany es repeteixi la presència de milers de participants durant els cinc dies.
Cadascun dels set restaurants participants oferiran cinc plats representatius de la seva cuina, amb propostes per a tots els gustos que aniran des d’un tast de foie, a tàrtars, passant per sushi, risottos o fideuàs, entre d’altres, a més dels postres i menús per als més petits. En total, es podrà triar entre trenta-cinc plats diferents, que tindran un cost de 5€ cadascun d’ells. Val a dir que el dimecres 4 de juliol, a la festa d’inauguració, el comprador de cada plat rebrà de franc algun dels cinc vins dels cellers de la DO Tarragona que participen en aquesta promoció.
A més de la infraestructura dels ‘Sopars sota els Focs’, amb un aforament per a 1.000 persones diàries, s’habilitarà una zonachill out i un servei de cocteleria. ARPA ha volgut donar enguany un valor afegit als Sopars amb un seguit d’activitats i actuacions musicals prèvies i després dels Focs. Així, el dimecres 4 hi haurà una exhibició de salsa amb Salsa Burú i, posteriorment, una festa amb els discjòqueis de Cadena 100. El dijous 5 hi haurà l’espectacle infantil ‘Don Quijote en patinete’, de la companyia La Flequeria, i a partir de les 21:30h, sessió del DJ Resident, amb música dels 70. Per al divendres 6, la sessió musical de DJ Resident serà amb música dels 80 i després dels Focs hi haurà salsa amb Salsixto de Highland. El dissabte 7, un dels plats forts serà la sessió de Miqui Puig. I finalment, diumenge 8 actuaran Zapping, DJ Resident i Soul Man Quartet.