Notícies

Notícies

07/06/2012

La Guia Peñín avalua un centenar de vins de la DO Tarragona

Javier Luengo ha realitzat el tast per incloure les valoracions dels vins en la propera edició d’aquesta prestigiosa guia. El tastador ha destacat, en aquesta ocasió, la qualitat aconseguida pels vins blancs.


L’equip de tast de la Guia Peñin s’ha desplaçat aquesta a Catalunya per tastar els vins elaborats pels cellers de les diferents denominacions d’origen del país. Javier Luengo, un dels tres membres d’aquest equip de tast, es va traslladar aquest dimecres a les instal•lacions del Consell Regulador de la DO Tarragona on va tenir l’oportunitat de tastar prop d’un centenar de vins elaborats pels cellers d’aquesta denominació d’origen procedent de les quatre comarques del seu territori, el Tarragonès, el Baix Camp, l’Alt Camp i una part de la Ribera d’Ebre.
Luengo va tastar 45 vins negres, 10 vins rosats, 30 vins blancs i 10 vins de licor, els tradicional Tarragona Clàssics. Aquest tastador, que ha visitat la DO Tarragona per segona vegada, ha destacat la qualitat dels vins blancs, potser els vins més emblemàtics i característics de la zona, gràcies a la bona qualitat de la collita 2011 i també gràcies a l’esforç realitzat pels professionals dels diferents cellers.
La Guia Peñín, fundada per José Peñín, és la més prestigiosa de les editades a l’Estat espanyol i en cada edició tasta més de 8.000 vins. En la darrera edició de la Guia Peñín, la del 2012, 14 vins de la DO Tarragona van rebre la qualificació d’excel•lents, que s’assoleix en superar els 90 punts. La propera edició d’aquesta guia sortirà a finals d’any.