Notícies

Notícies

10/10/2011

La DO Tarragona participa en la primera reunió de treball per implementar els projecte de recerca enoturístic del Parc Científic de Turisme i Oci de Vila-seca

La trobada es va fer a la Cambra de Comerç de Valls i va comptar amb representants de cellers, allotjaments, oficines de turisme, vinacoteques i membres del propi consell regulador.

Una vintena d’empresaris i agents enoturístics de les DO Tarragona, Conca de Barberà, Penedès i Catalunya han participat a la reunió de treball organitzada pel PCT de Turisme i Oci a la Cambra de Comerç de Valls per col•laborar en el desenvolupament de dos dels programes de recerca en enoturisme del Pla de Reforçament de la Competitivitat de l’Enoturisme a les comarques de Tarragona (CENOTUR). Es tracta d’un sistema d’informació enoturística i d‘un recomanador intel•ligent de recursos i activitats enoturístiques. Des de la DO Tarragona es valora molt positivament l’esforç que s’està fent per aplicar les noves tecnologies en la promoció enoturística del territori.

El Pla CENOTUR, gestionat pel Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci amb el cofinançament de la segona convocatòria de l’Eix 1 del FEDER i de la Diputació de Tarragona, compta amb quatre programes de recerca que s’implementaran al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci a Vila-seca aquest 2011 i el primer semestre de 2012, amb la col•laboració dels agents enoturístics de les comarques de Tarragona.
Els assessors científics del PCT de Turisme i Oci, Alícia Orellana (directora tècnica de l’Observatori de Turisme de Costa Daurada) i Jaume Salvat (professor de la URV), van presentar als agents les característiques dels programes ‘Enotur Data System’ i ‘Eno SigTur Mòbil’, i es va establir un diàleg per establir quines variables consideren més necessàries i útils.
‘Enotur Data System’ consisteix en un sistema interactiu de dades i d’informació enoturística actualitzada i útil per als operadors del sector. L’aplicació analitzarà les dades de conjuntura d’una diversa tipologia d’agents com els cellers, els allotjaments turístics, els museus i centres d’interpretació, entre d’altres.
En l’àmbit de la tecnologia, ‘Eno SigTur Mòbil’ és un sistema intel•ligent de recomanació d’activitats i recursos enoturístics de les comarques de Tarragona consultable consultar via web i des de dispositius mòbils. Permetrà planificar el viatge o la visita enoturístics de forma personalitzada, descarregar el recorregut i compartir l’experiència a través de les xarxes socials.