Notícies

Notícies

09/07/2011

La DO Tarragona celebra el tradicional sopar del lliurament dels premis del XVII Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona

El sopar al restaurant Les Fonts de Can Sala de Tarragona va reunir divendres més d'un centenar de representants dels cellers i empreses de la DO, així com autoritats i representants del sector. De Muller, amb cinc premis, lidera el rànquing del concurs en el qual hi trobem la Vinícola de Nulles (3), la Cooperativa de Vila-rodona (3), Unió (2), Celler Mas Vicenç de Cabra del Camp, l’Agrícola de Bràfim, la Cooperativa de Rodonyà, Celler Pedrola de Miravet i Vins Padró de Bràfim.

El restaurant Les Fonts de Can Sala va acollir divendres al vespre el tradicional sopar del lliurament dels premis del XVII Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona, en un acte presidit pel delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin; el president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués; el director general de l'INCAVI, Jordi Bort; el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor; la presidenta del jurat del concurs, Montse Nadal, i d'altres autoritats.
En el seu parlament inicial abans del lliurament dels premis i del sopar, el president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués, va felicitar de nou als guanyadors i també va voler agrair el fet que hagin volgut confiar en la seva persona per tal de presidir la DO Tarragona quatre anys més. Grogués va animar als membres del consell ha continuar treballant per assolir un nivell de qualitat encara més alt que sens dubte es veurà reflectit en les mencions i premis en tots els concursos i guies que hi ha. Grogués va destacar la important puntuació que els vins han rebut per exemple en les darreres edicions de la Guia Peñín i que, per primer cop, quatre vins de la DO Tarragona s'han inclòs en la guia de Rober Parker.
El regidor de promoció econòmica de Tarragona, Javier Villamayor, en nom de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es va mostrar disposat a seguir col·laborant amb el consell regulador de la DO Tarragona i incrementar la relació cordial que Ajuntament i el Consell mantenen des de fa uns anys.
Jordi Bort, director general de l'INCAVI, va voler felicitar personalment a Josep Lluís Grogués per la seva reelecció i va destacar la bona sintonia existent entre el consell i l'organisme que representa. Per la seva banda, Joaquim Nin, delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, va parlar de la importància del sector pel territori i va oferir tot el suport per part del govern del país per tal de superar la situació de dificultats econòmiques en les quals ens trobem.
Després dels parlaments i del lliurament dels premis hi va haver el sopar en el qual es van poder tastar els divuit vins premiats i també la resta dels vins que es van presentar al concurs però que no van obtenir cap dels premis que es concedeixen.

Els premiats
En aquesta edició, els divuit premis han estat molt repartits entre els diferents cellers. En total han estat deu els cellers que han obtingut un primer premi o un segon premi en les diferents categories (blanc sec, blanc aromàtic, blanc fusta, rosat, negre jove, negre criança, licor sec, licor dolç i escumós, que ha estat la nova categoria que s’ha inclòs en aquesta edició.).
L’empresa De Muller de Reus ha estat la que ha obtingut més premis, entre primers i segons, aconseguint-ne un total de 5. Per darrera d’aquesta històrica empresa s’ha situat la Vinícola de Nulles, amb 3 premis, i la Cooperativa de Vila-rodona, també amb 3 premis. Unió Corporació Agroalimentària de Reus ha obtingut dos premis i Cooperativa de Rodonyà, Cooperativa de Bràfim, Celler Mas Vicenç de Cabra del Camp, Celler Pedrola de Miravet i Vins Padró de Bràfim han obtingut un premi.
Des del consell regulador s’ha valorat molt positivament el fet que hagin estat deu els cellers premiats a diferència d’altres edicions que els premis havien anat a parar a un nombre inferior de cellers, fet que certifica l’esforç que les diferents empreses i cooperatives estan fent per millorar el seu producte. També es destaca la nova categoria d’aquest concurs, la de vi escumós, que ha anat a parar a Rodonyà amb el vi Iomus Cryo, un vi elaborat 100% amb sumoi. Un altra fet destacat ha estat pel segon premi de la categoria de vi negre jove pel nou Celler Pedrola de Miravet, de la Ribera d'Ebre, que participava per primer cop en aquest certamen i que evidencia també la importància d'aquesta comarca per la DO Tarragona.