Notícies

Notícies

20/05/2011

La Cambra de Valls premia l'empresa Wineintube, que exporta vins de la DO Tarragona a tot el món

El Ple de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls va acordar per unanimitat concedir un del premis al Foment de l’Exportació 2010 a Wineintube SL. La institució ha valorat l’increment de les vendes a l'exterior del seu nou envàs per a vins de qualitat.

La proposta Wineintube consisteix en una bossa tancada i hermètica amb una aixeta/dosificador introduïda dins d’una caixa. L'empresa assegura que conserva el vi amb tots els seus atributs de qualitat, ja que la bossa es contrau a mesura que es va buidant. D’aquesta manera s’impedeix el contacte del producte amb l’aire. La caixa l’aïlla i el protegeix de la llum. De fet és el mateix principi que el ja conegut bag-in-box, però amb l'envàs exterior amb un format diferent.

El tub és de cartó microondulat, un material fort, lleuger i estable. L'aixeta/dispensador conté un precinte inviolable i s’acciona pressionant amb els dits. És còmoda, segura i simple, d’alta estanquitat i barrera a l’oxigen. No regalima.

Wineintube SL va ser fundada el gener de l’any 2008 a Valls amb el desig d’innovar en el món de l’envasament i l’embalatge del vi. Els propietaris de l’empresa procedeixen de dues famílies de viticultors de la comarca de l’Alt Camp. La vinya familiar compta amb 90 hectàrees i pertany a la DO Tarragona, on cultiven les varietats de raïm blanc macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay; i de raïm negre: ull de llebre, merlot, sirà i garnatxa negra. Per al projecte d’elaboració i envasament de la collita treballa amb un celler al poble de Bràfim, a uns 4 quilòmetres de distància de la vinya.

La trajectòria de Wineintube SL comença el 2009 amb una facturació 221.360,13 euros i exporten a Bèlgica, França Alemanya i Luxemburg. L’any 2010 han tancat exercici amb una facturació 416.430,54 i ampliant els països d’exportació a Itàlia, Àustria, Dinamarca, el Japó, la Xina, Suïssa i EUA.