Notícies

Notícies

20/03/2011

Jornada tècnica sobre la varietat sumoi a Rodonyà el 5 de maig

El Consell Regulador de la DO Tarragona, l’INCAVI i l’Institut Català d’Estudis Agraris (ICEA) han organitzat pel proper 5 de maig a Rodonyà (Alt Camp) la primera jornada tècnica sobre la varietat sumoi, originària d’aquesta zona del Camp de Tarragona. “El sumoi, una identitat vitivinícola” es desenvoluparà a la sala de la Cooperativa de Rodonyà.

La DO Tarragona, l’INCAVI i l’ICEA pretenen amb aquesta jornada continuar amb l’estudi i la preservació d’aquesta varietat autòctona que es caracteritza per una baixa producció de raïm, fet que requereix un treball molt important a la vinya. El vi resultant es caracteritza pels seus tocs mineral, especiats i vegetals, i una acidesa característica.
La jornada tècnica s’obrirà a les nou del matí amb una conferencia inicial d’Isidre Pastor i J. M. Puiggròs sobre la història del sumoi. Posteriorment es faran diverses xerrades tècniques com ara la dels aspectes agronòmics de la varietat, a càrrec de Claustre Grau, l’ampeologia i caracterització de l’ADN de la varietat, a càrrec de Lluís Giralt. Aquestes xerrades de l’apartat de viticultura estaran moderades per la professora de la Facultat d’Enologia de la URV Montse Nadal. En l’apartat de d’enologia i comercialització, Xoán Elorduy i Sandra Rico presentaran les microvinificacions i la caracterització del sumoi mentre que es presentaran diferents vinificacions de la varietat sumoi a càrrec de diferents enòlegs. Aquesta apartat serà presentat pel someller Josep Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, establiment amb tres estrelles Michelin.
A mig magí tindrà lloc un tast de sumoi en el qual es podran conèixer 10 vins elaborat per diferents denominacions d’origen catalanes amb la varietat sumoi. A les 13:00 tindrà lloc una taula rodona moderada pel periodista Joan Nebot, de Vadevi.cat, amb la presencia de Sergi Cortés, de la Revista Cupatges, Sebatià Lozano d’El Petit Celler, els someliers Cèsar Cànovas i Jordi Raventós, Anna Casabona, de la Vinoteca del rebost i d’altres especialistes que parlaran sobre la sortida al mercat d’aquest vi.
L’acte es clourà amb un dinar entre tots els participants en el qual es podran tastar tots els vins elaborats amb sumoi i també una passejada per les vinyes del camp experimental de sumoi que hi ha a Rodonyà.

Més informació i inscripcions al 977-217931 o a [email protected]