Notícies

Notícies

05/09/2010

Excel·lents resultats dels vins de la DO Tarragona a la Guia Peñín

Setze vins de la DO Tarragona, per sobre dels 90 punts a la Guía Peñín 2011 Els vins elaborats a l'Alt Camp, la Ribera d'Ebre, el Tarragonès i el Baix Camp assoleixen, en el seu conjunt, el millor resultat en aquesta prestigiosa guia vinícola de l'Estat espanyol

La “Guia Peñín de los Vinos de España 2011”, guia de referència a l'Estat espanyol i que ofereix les notes de tast de més 9.400 vins de 2.000 cellers de tot l'Estat, acaba de sortir al mercat amb la confirmació dels excel·lents resultats de la DO Tarragona, bones puntuacions que ja van iniciar-se fa uns anys.
En aquesta nova edició de la guia, el vins de la DO Tarragona han obtingut els millors resultats fins a la data, fet que certifica l'increment en la qualitat de les empreses de la DO Tarragona en els últims anys, tal i com es destaca des del consell regulador. En aquesta Guia del 2011 hi ha 16 vins amb més de 90 punts, una puntuació que a la Guia qualifiquen com a vins excel·lents. En l’edició anterior del 2010, Peñín va puntuar per sobre de 90 punts un total de 10 vins elaborats a la DO Tarragona i en l'edició de 2008 el número de vins que superava els 90 punts era de 7 vins.
En total, els cellers de la DO Tarragona van enviar de forma voluntària prop de 80 vins que van ser tastats a meitat de setembre a les pròpies instal·lacions del consell regulador, a Tarragona, per part de Carlos González, el coordinador general de la guia. Els vins tastats de Peñín conformen una representació acurada de totes les comarques que formen part de la DO Tarragona. Així, s'hi poden trobar molt bones puntuacions i valoracions dels vins elaborats a les quatre comarques (Alt Camp, Baix Camp, Ribera d'Ebre i Tarragonès).
Els millors vins de la DO Tarragona, segons la Guia Peñín
Pajarete Solera 1851. Vi de licor. De Muller (Reus) 93 punts,
Nus del Terrer 2007. Vinyes del Terrer (Vila-seca) (92 punts)
Sumoi Capvespre 2008. Coop. Rodonyà (Rodonyà) 92 punts
Nus del Terrer 2006. Vinyes del Terres (Vila-seca) 92 punts
Aureo Seco. Vi de licor. De Muller (Reus) 91 punts
De Muller Chardonnay 2009. De Muller (Reus) 91 punts
Ipsis 2007. Vins Padró (Bràfim) 91 punts
De Muller Rancio Seco. Vi de licor. De Muller. (Reus) 91 punts
Terrer d'Aubert 2007. Vinyes del Terres (Vila-seca) 91 punts
Aureo. Vi de licor. De Muller (Reus) 91 punts
De Muller. Moscatel añejo. Vi de licor. De Muller (Reus) 90 punts
Adernats 2009 BFB. Vinícola de Nulles (Nulles) 90 punts
Moscatell Montebrione. Coop. Montbrió (Montbrió del Camp) 90 punts
Serra de Llaberia Elisabeth 2004. Serra de Llaberia. (Tivissa). 90 punts
Capvespre 2009. Coop. Rodonyà (Rodonyà). 90 punts
Mas La Boella Vi de Guarda 2007. Finca La Boella (La Canonja) 90 punts

El Consell Regulador de la DO Tarragona mostra la seva satisfacció per diferents motius amb les puntuacions de Peñín. En primer lloc perquè s'han valorat tots els tipus de vins que es produeixen a la DO Tarragona; Vins blancs, vins negres i també els tradicionals vins de licor, els Tarragona clàssics, que han assolit la puntuació més alta de la DO arribant als 93 punts. A més, també mereix una menció especial el vi elaborat amb la varietat tradicional al Camp de Tarragona, la Sumoi, una varietat recuperada per part de la Cooperativa de Rodonyà. “És una aposta encertada en la qual cal seguir treballant”, expliquen des del Consell.

Per últim i el fet que de les quatre comarques productores hagin sortit vins per damunt dels 90 punts és la constatació de les bones condicions que aquestes diferents zones vinícoles tenen per l'elaboració de nous vins. “Les puntuacions també son un al·licient pels joves enòlegs i pels nous projectes de cellers que tenen on emmirallar-se”, explica Josep Lluís Grogués, president de la DO Tarragona. A més dels vins que superen els 90 punts, també hi ha mitja dotzena de referències que s'han quedat a les portes d'aquesta puntuació situant-se en els 89 punts.