Notícies

Notícies

16/05/2010

La XIII Fira del Vi de la DO Tarragona tanca les seves portes superant les 20.000 degustacions

La XIII edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona, una iniciativa del Consell Regulador de la DO Tarragona i de la Cambra de Comerç. Indústria i Navegació de Tarragona, tanca aquest vespre assolint amb escreix els objectius marcats, en una edició qualificada globalment com a “espesctacular”

De fet, des de l'organització s'havia plantejat aquesta edició amb la voluntat de superar les 15.000 degustacions de l'any 2008 i situar-se entre les 18.000 i les 20.000 degustacions. Finalment, aquesta tarda a les vuit ja s'havien superat les 20.000 degustacions i la previsió era arribar a les 22.000 al final de la nit o fins i tot superar aquesta xifra.
La quinzena de cooperatives i cellers de la DO Tarragona que han mostrat els seus vins a la ciutadania han quedat molt satisfets de la resposta dels ciutadans de Tarragona i també de les persones d'altres localitats que han vingut a la ciutat. Des del consell regulador s'assegura que “l'important de la fira és que la gent s'interessa pels nostre vins i queda gratament sorpresa per la seva qualitat i tot gràcies a l'esforç constant dels cellers”. Un altra fet interessant és també la presència de molts joves que han volgut aprofundir una mica més en el coneixement del sector vitivinícola del Camp de Tarragona. De fet, un dels objectius del consell en els últims anys ha estat fer arribar els vins al màxim de públic possible, col·laborant amb festes ciutadanes, realitzant tastos de vins o altres esdeveniments.
La fira del 2010 ha demostrat que l'interès pel vi és totalment complementari a d'altres esdeveniments ciutadans, com ara els Trems Tombs o els partits de futbol, que no han restat públic a la Fira de la DO Tarragona, més aviat han aprofitat els esdeveniments per tastar els vins.
Les activitats complementàries que s'han plantejat durant els tres dies de la Fira també han assolit els objectius. Els quatre tastos de vins han ocupat totes les places disponibles i els restaurants que han participat en els menús maridats també han obtingut una bona resposta del públic, tant el Quim Quima, com el Xamfrà del Fòrum, el Còcula i el De Vins. Francesc Lledó, del Quim Quima, ha explicat que és molt important aquest tipus de col·laboracions que permeten a tots els sectors sortir-hi guanyant.