Notícies

Notícies

18/05/2009

Alcaldes i consellers de l'Alt Camp donen suport als vins de la comarca

Alcaldes, regidors i consellers de la comarca de l?Alt Camp van participar aquest dilluns 18 de maig en una presentació dels vins de la DO Tarragona. En aquest acte es van donar a conèixer ¡ les principals dades de la DO i també es va parlar del present i el futur dels seus vins.

De fet, la comarca de l?Alt Camp és la que aporta més empreses i cooperatives a la DO i també té un potencial enoturístic important en el qual tots els agents interessats hi haurien de treballar de valent per tal de donar-li un impuls en els pròxims anys. Els càrrecs polítics participants a la trobada van adquirir el compromís d?esdevenir prescriptors dels vins de l?Alt Camp.

L?acte va comptar amb una petita presentació de la DO, a càrrec de la secretària del Consell Regulador, Àngels Collado. Posteriorment es va fer un tast de vins en la qual tots els presents van poder descobrir les particularitats de set vins de la DO Tarragona que s?elaboren a la comarca de l?Alt Camp: en les cooperatives de Vila-rodona, Nulles, Rodonyà i Bràfim i els cellers Mas Vicenç (Cabra del Camp), Vinya Janine (Rodonyà) i Vins Padró (Bràfim).

El Consell Regulador de la Denominació d?Origen Tarragona està desenvolupant des de fa uns mesos un important pla d?acció per tal de donar a conèixer entre tots els ciutadans del Camp de Tarragona la importància estratègica que té el sector a les quatre comarques que configuren el territori de la DO (Tarragonès, Baix Camp, Alt Camp i bona part de la Ribera d?Ebre).

Els presents en la trobada van coincidir en la necessitat de potenciar la presència dels vins de la DO Tarragona en les cartes dels restaurants i altres establiments de la comarca de l?Alt Camp i van agafar el compromís d?explorar fòrmules i iniciatives per augmentar el pes dels vins el·laborats a la comarca. El president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués, va destacar "l?excel·lent relació qualitat-preu" dels vins de la DO que presideix gràcies a la millor preparació dels enòlegs i professionals dels cellers el·laboradors.