Notícies

Notícies

07/05/2009

Visita de set periodistes nord-americans per conèixer els vins de la DO Tarragona

Un grup de set periodistes nord-americans especialitzats en vins i en gastronomia han volgut conèixer de prop els vins de la DO Tarragona gràcies a una visita organitzada aquesta setmana per la Cambra de Comerç de Reus i ACC1Ó, l?organisme que neix de la fusió del CIDEM i el COPCA.

En concret, aquest dimarts, els periodistes es van traslladar fins a l?Alt Camp per visitar el celler cooperatiu de Nulles, obra de Cèsar Martinell, i també per conèixer i tastar els vins que elabora la Vinícola de Nulles. Els responsables del celler van fer una visita guiada per les seves instal·lacions i també van tenir l?oportunitat de tastar els seus vins. Aquest grup de prescriptors va quedar sorprès amb la qualitat dels vins que es fan en aquesta zona de l?Alt Camp i van destacar especialment la qualitat dels seus rosats i també dels seus vins blancs. Després de la visita a Nulles es van traslladar fins a les instal·lacions de Clos Barenys a Vila-seca. Allí van poder dinar i tastar els vins que elabora aquest celler, des del blanc produït exclusivament amb raïm moscatell fins el negre criança 2002. Segons el propis periodistes van explicar van quedar gratament sorpresos amb la qualitat dels vins i també amb l?entorn d?aquesta finca situada a pocs metres del mar.

A la tarda, els set periodistes van desplaçar-se fins a les instal·lacions de la Cambra de comerç de Reus on van tastar els vins i els vermuts de diferents empreses de la DO Tarragona. Van tastar els vins de l?empresa Sort del Castell (el vermut Yzaguirre i el vi de missa), també els productes de l?empresa reusenca Emili Miró Salvat (vermut i vi ranci); els vins de Vinetum Iberi de Ginestar, els vins Roureda de l?empresa Unió i els vins del Celler Mas d?en Botó, d?Alforja.

Jamal Rayyis, periodista de Nova York, col·laborador habitual en revistes i diaris americans i que també ha editat sis edicions de la guia Food & Wine Magazine?s, després de tastar els vins va destacar la seva qualitat i va predir un futur esplèndid si es manté la qualitat actual.