Notícies

Notícies

15/04/2017

Bona acceptació de la presentació de Cellers Singulars al Palau Robert de Barcelona

El passat dilluns dia 10 d’abril, l’associació Cellers Singulars de la DO Tarragona, va presentar els seus vins al Palau Robert de Barcelona.

Unes 200 persones, en gran part professionals, van assistir a l’acte de presentació dels Cellers Singulars de la DO Tarragona al Palau Robert de Barcelona. Restauradors, distribuïdors, premsa especialitzada i agents del món del vi van poder tastar els vins de Biopaumerà (Rasquera), Celler Mas Bella (Masmolets), Celler Mas del Botó (Alforja), Celler Pedrola (Miravet), Celler Suñer (Ginestar), Estol Verd Celler (Rodonyá), Lafarineravins (Rasquera), Molí de Rué (Vinebre) i Cellers Blanch (Puigpelat).

Cellers Singulars són 9 cellers que treballen junts per donar a conèixer els seus vins, i donar valor al territori i patrimoni agrícola del qual formen part.Es caracteritzen pel seu ampli ventall de vins, des de vins escumosos, blancs joves, blancs criats en fusta, rosat, negres i vins dolços. Cinc dels cellers sesituen a la Ribera d’Ebre, un al Baix Camp i tres a l’Alt Camp

L’acte que es va fer al Palau Robert va ser conduit per la periodista i sommelier Ruth Troyano que va destacar el treball en xarxa que fan aquest cellers i la seva manera de treballar junts que va definir com 'competir col·laborant'. També va destacar altres aspectes dels cellers com poden ser el respecte per l’entorn i el medi ambient, la memòria històrica del món vitivinícola, la seva joventut, els seus projectes enoturístics, la reivindicació de la veu de l’enologia en femení, l’aposta per varietats autòctones i també per les noves tecnologies. En la presentació de l’acte també van intervenir el President de l’associació Josep Mª Llauradó, el President de la DO Tarragona Josep Lluís Grogués, el President de l’INCAVI Salvador Puig, i també el xef Sergi de Meià que, com a impulsor del moviment Slowfood, va destacar la importància del treball en conjunt entre la cuina catalana i els vins catalans, així com la diversitat i la qualitat dels vins del cellers singulars.

El president de l’associació, Josep Maria Llauradó, va destacar la dificultat de comunicar un territori tan extens com el de la DO Tarragona, per això va sorgir Cellers Singulars, però destaca molt positivamentla la seva diversitat, que la considera com un valor afegit ple d’autenticitat..

Un cop finalitzats els parlaments, en l’immillorable marc dels jardins del Palau Robert, els assistents van poder tastar els vins dels 9 cellers, parlar amb cadascun d’ells així com intercanviar-hi opinions i sensacions sobre els diferents vins. Per acompanyar el vi, l’associació de dones de l’Alforja, va preparar el Pataco de l’Alforja, un plat típic d’aquest poble a base de tonyina, patata i carbassó.