Notícies

Notícies

15/02/2017

La DO Tarragona, a la recepció institucional al Palau de la Generalitat

La DO Tarragona va participar ahir en la recepció que el president de la Generalitat, Carles Puigdemoment va oferir al Palau de la Delegació del Govern a Tarragona. Generalitat de Catalunya. a les DO's catalanes i també als responsables dels premis Vinari.

El president de la Generalitat. A la recepció va felicitar personalment els guanyadors amb medalla d'or de la passada edició del concurs –la quarta-, tant pel que als vins com als vermuts i els premis especials: el Vinari Nissan d'Or al millor ecològic, el Vinari AGBAR a la millor etiqueta i el Premi Monvínic a la trajectòria professional en el món del vi.
A l’equip de premiats els van acompanyar representants de les diverses entitats i associacions que han donat suport al concurs des del seu naixement al 2013. Hi van ser l’Ajuntament de Vilafranca, de Rubí i de Reus, entre d'altres. En representació de la DO Tarragona, hi va assistir la secretària del Consell Regulador, Àngels Collado. Pels seus vins coneixereu aquest país", va dit amb contundència Puigdemont, que va afegir que "quan parlen del nostre paisatge, del territori i del país, els vins ens fan quedar molt bé". Puigdemont, va destacar "l’esforç de tants projectes similars per situar uns productes fets amb molta personalitat en un mercat que és molt competitiu".
Des del Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el president Puigdemont va afirmar que els vins catalans són "un exemple que ens inspira i va bé per altres àmbits" i que "el que ha fet el món del vi i del cava a Catalunya és una veritable proesa, perquè lluiten contra el fatalisme i contra contra coses que no estan a la seva mà". Tot i això, va dir que "en tot allò que depèn del sector, aquest ha actuat amb una gran convicció i esperit de sacrifi conscient que tenia entre mans un tros del que és el país, no només un negoci". Per a ell, els elaboradors de vins són "gent que fa front al fatalisme i que té una gran vocació de modernitat, sense renunciar a la tradició".