Notícies

Notícies

13/06/2016

La Fira del Vi de la DO Tarragona supera les expectatives arribant als 26.000 tastos

La Rambla Nova de Tarragona s’ha convertit aquest cap de setmana en un aparador destacat dels vins de la DO Tarragona. Els organitzadors destaquen el gran interès que el món del vi genera entre el públic jove tal i com s’ha pogut comprovar a la Rambla. Durant la fira s’ha aprofitat per presentar el projecte dels Cellers Singulars de la DO Tarragona i també el vi col•lectiu realitzat a la Ribera d’Ebre, la Pocavergonya

Aquest diumenge a les deu de la nit va tancar la 18a edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona amb una nota molt alta, ja sigui per l’interès dels tarragonins i visitants pels vins del seu territori natural com per les xifres absolutes de la Fira del Vi. Enguany s’ha superat la xifra de 26.000 tastos, assolint amb escreix les expectatives generades inicialment i superant les xifres de l’any passat.
La bona climatologia que ha regnat durant tot el cap de setmana ha estat determinant per recolzar la fira i les activitats paral•leles que s’han organitzat. Tot i que dissabte a la tarda la ciutat de Tarragona estava expectant amb el resultat del Nàstic, la fira en tot moment va viure un gran ambient. El president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués, ha valorat l’èxit de la fira i ha confirmat que aquesta “està plenament consolidada com un esdeveniment de ciutat que alguns tarragonins esperen any rere any i que ja han marcat al calendari”. Al mateix temps Grogués ha palesat la gran afluència de públic jove que s’interessa pel món del vi. “Passejant per la Rambla s’han pogut veure molts visitants amb edats al voltant dels 25 o 30 anys, una tipologia de persones que demostra l’interés pel vi en aquesta franja d’edat, tot i que de vegades pugui semblar el contrari”.
La Fira del Vi de la DO Tarragona ha reunit durant els tres dies una vintena d’expositors, entre cellers de la DO Tarragona i també tres productors de cava en territori de la DO Tarragona. La valoració dels cellers també ha estat molt bona, a banda de destacar la promoció enoturística que han fet entre els visitants. L’oferta gastronòmica complementària també ha estat un èxit, destacant la cuina de proximitat de dos establiments de la ciutat, els arrossos del Llagut i els plats de l’Almosta.
Durant la fira també s’han pogut tastar i han tingut molt de protagonisme els vins premiats en el XXIIè Concurs de Vins de la DO Tarragona que fa deu dies es van lliurar al Port de Tarragona en un acte que va reunir més d’un centenar de persones.

Com sempre, l’organització de la Fira del Vi de la DO Tarragona ha realitzat diverses sessions de tast de vins a la sala de tastos que s’han omplert en la seva totalitat. Paral•lelament, el dissabte al matí es va presentar el projecte Cellers Singulars de la DO Tarragona, la unió de vuit cellers que a partir d’ara treballaran de forma conjunta per promocionar els seus vins, el territori i també la seva oferta enoturística. Inicialment són vuit els cellers que formen part d’aquest col•lectiu que neix amb el suport del Consell Regulador de la DO Tarragona, Biaumerà de Rasquera, Mas Bella de Masmolets (Valls), Mas del Botó d’Alforja, Celler Pedrola de Miravet, Molí de Rué de Vinebre, La Farinera Vins de Rasquera, Vins Suñer de Ginestar i Estol Verd de Rodonyà, tot i que el seu president, Josep Maria Llauradó, ha indicat que no destacar que en les properes setmanes s’hi afegeixi algun altre celler.
També el dissabte a la tarda, l’estand de tastos va acollir la presentació de La Pocavergonya, el vi col•lectiu impulsat per quatre cellers de la DO Tarragona a la Ribera d’Ebre, per donar a conèixer el potencial vinícola de la zona. Aquests quatre cellers son la Cooperativa de Benissanet, Molí de Rué, Vins Suñer i Celler Pedrola.
Els cellers de la DO Tarragona han aprofitat també per presentar alguns vins que acaben de llançar al mercat com ara el Xarel•lo Vermell que ha tret Adernats o el Macabeu fermentat en fusta d’acàcia de Vins Suñer, o els vins d’Estol Verd de Rodonyà, que per primer cop estaven a la Fira com a expositors. En quant a l’oferta enoturística, Mas Vicenç ha continuat promocionat el seu Walk & Wine, Adernats ha presentat la propera edició de la Vinifest que tindrà lloc el 9 de juliol; Vins Suñer ha donat a conèixer el tast de vins i la baixada en kaiac per l’Ebre mentre que de la unió d’Adernats i Mas Vicenç s’ha promocionat el seu projecte Vitour Tarragona, que des de fa unes setmanes és una realitat.
El Consell Regulador de la Fira del Vi de la DO Tarragona ha comptat de nou per l’organització de la fira amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, el Patronat de Turisme de Tarragona, la Diputació de Tarragona, el Departament d’Agricultura de la Generalitat i l’INCAVI. En aquesta ocasió els patrocinadors han estat REPSOL, LA CAIXA, AFEPASA (Sofrera Pallarès), PORT DE TARRAGONA i la CEPTA.