Notícies

Notícies

14/06/2015

La Fira del Vi de la DO Tarragona tanca les portes amb una excel•lent acollida per part de ciutadans, turistes i professionals

• Durant els tres dies de la fira s’han servit a la Rambla Nova de Tarragona més de 21.000 degustacions del 19 cellers que han acudit a la cita. L’adversa meteorologia del dissabte a partir de les nou de la nit va afectar negativament el transcurs de la fira però en la jornada de clausura es va recuperar el ritme de venta de tiquets. El lliurament dels premis, els cursos de tast de vins i les actuacions musicals van completar la fira que va rebre centenars de turistes atrets pels vins de la DO Tarragona

La DO Tarragona va tancar aquest diumenge passades les deu de la nit la XVII edició de la Fira del Vi que s’ha celebrat a la Rambla Nova aquest cap de setmana. Finalment han estat més de 21.000 els tastos de vins que s’han servit en els 19 cellers presents a la Fira, una xifra sensiblement inferior a la de l’any passat com a conseqüència de la tromba d’aigua que va caure dissabte a les nou de la nit, quan la fira presentava el millor aspecte i que va obligar a molts ciutadans a refugiar-se a la Rambla o a marxar precipitadament. Amb tot, segons els organitzadors no hi ha hagut cap problema i diumenge es va recuperar el ritme de venda que la pluja va deslluir.
Respecte a la valoració qualitativa, el president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués, ha valorat l’interès que hi ha pels vins de la DO Tarragona, ja sigui per part dels tarragonins i els ciutadans d’altres indrets del Camp de Tarragona però també dels centenars de turistes que s’han pogut veure per la Rambla Nova els tres dies, russos, nord-americans, asiàtics i europeus. Per la seva part Àngels Collado, gerent del Consell Regulador de la DO Tarragona, ha destacat la presència del públic jove. “Només calia donar un tomb pels estands per adonar-se que els joves de 20 a 30 anys cada vegada venen més i s’apropen a preguntar als cellers”, ha assegurat Collado, que també ha destacat que la fira serveix de plataforma de difusió de l’enoturisme que alguns cellers realitzen habitualment com el cas de la Vinícola de Nulles, Mas del Botó, Mas Vicenç, Mas Bella o De Muller. Per aquest motiu és important la vintena de tour-operadors que es van acostar a la fira convidats per Tarragona Convention Bureau per conèixer l’oferta enoturística d’aquests cellers i posteriorment poder-los afegir a la seva oferta. També van ser molts els propietaris de restaurants de Tarragona o d’altres poblacions de les comarques de Tarragona que es van acostar a la Rambla Nova per descobrir els vins que s’hi podien tastar.
Com sempre, les degustacions gastronòmiques, la música en directe o els tastos de vins van convertir la Rambla Nova de Tarragona en una gran festa plenament consolidada i que l’any vinent tornarà a les mateixes dates.