Notícies

Notícies

19/03/2015

Els vins de la DO Tarragona, protagonistes de la II Jornada de la Cuina del Calçot

La II Jornada gastronòmica de la cuina del calçot se celebrarà el proper dijous 26 de març, a les 21h, al restaurant Masia del Pla, situat entre Valls i el Pla de Santa Maria, i tindrà com a protagonistes els vins de la DO Tarragona que acompanyaran els plats elaborats amb calçot com a element diferenciador.

En total vuit vins elaborats per vuit cellers de la DO acompanyaran els plats elaborats pels cuiners de set restaurants del Camp de Tarragona: Cal Ganxo i El Tast de l’Àngel (Valls), Balandra (Tarragona) i Masia del Pla (Pla de Santa Maria), que s’afegeixen al Portal 22 (Valls), El Llagut (Tarragona), Quinoa (Falset) i L’Esportell del Bou (Picamoixons).
L’acció servirà per presentar els nous productors de la web Restaurant Calçotadada (www.restaurantcalçotada.cat) a la qual hi col•labora la DO Tarragona, que d’aquesta manera se suma al projecte amb la voluntat de consolidar la presència de vins de proximitat i de qualitat al voltant de la calçotada i de la cuina del calçot. A la II Jornada gastronòmica de la cuina del calçot se serviran tretze plats, amb els aperitius (a peu dret), els entrants, un plat d’arròs, un altre de peix i un últim de carn, abans de passar als dos postres que s’han previst per a l’ocasió.
El preu del menú gastronòmic serà de 45€ –igual que l’any passat– i les reserves s’han de formalitzar a través del telèfon (977 630 511), el mail ([email protected]) o la web del restaurant (www.masiadelpla.com).
Cellers i menú
Els cellers de la DO Tarragona que maridaran els seus vins amb el menú gastronòmic seran el celler De Muller de Reus, Mas Vicens de Cabra del Camp, Mas Bella de Masmolets, Vinícola de Nulles, Vins Pradró de Bràfim, Cooperativa de Vila-rodona, Vinya Janine de Rodonyà i Mas Bella de Masmolets
El menú consistirà en uns aperitius formats per mini-hamburguesa de llonganissa amb botifarra blanca i negra, pa de calçot i clorofil•la, i pesto de fulla verda de calçot (Portal22); maki d’anguila fumada, calçot i bajoca (Portal22); tast d’esqueixada de bacallà amb calçot i salsa de romesco (Cal Ganxo) i Crema de calçot fumat amb cruixent de romesco (El Tast de l’Àngel).
D’entrants, els assistents al menú gastronòmic podran tastar una ostra rissada del Delta marinada amb gingebre i calçot (El Llagut), carpaccio de vedella eco farcit de calçot amb salsa de romesco (Quinoa), coca negra de cansalada, calçot i sardina fumada (L’Esportell del Bou), puré de calçot, brandada de bacallà, calçot confitat i flor de calçot (Masia del Pla). Com a arròs hi haurà un arròs a la masqueta amb pebrots de romesco i una teula de calçot (El Llagut). De peix es tastarà un romesco de pop i calçot confitat (Balandra) i de carn un confit d’ànec desossat amb tempura de calçots i salsa de foie (Masia del Pla). Els postres consistiran en un coc de calçot (Quinoa) i un bombó de calçot (L’Esportell del Bou).