Notícies

Notícies

16/03/2015

Identitat, proximitat, vi i territori

Amics i amigues: des de la DO Tarragona sempre hem treballat per donar a conèixer els nostres vins i al mateix temps les ciutats i poblacions del nostre territori. Ens sentim orgullosos de pertànyer al lloc on pertanyem i per això sempre hem recolzat iniciatives que sorgeixen a poblacions com Tarragona, Reus, Valls, Torredembarra, Altafulla, Cambrils i moltes d’altres.

Creiem que és un bon moment per recordar que la ciutat de Tarragona és, de moment, la única capital catalana que té una DO que porta el seu nom a totes les ampolles, les que es venen aquí i les que s’exporten a tot el món. A banda, el conjunt de les comarques de Tarragona té cinc DO’s pròpies (Tarragona, Montsant, Priorat, Conca de Barberà, Terra Alta) i tres més de compartides (Catalunya, Penedès i Cava), una xifra de la qual cap territori més en pot presumir.
És per tot això que quan algú prepara un menú que se’n diu de proximitat o amb productes de la terra, ja sap que no cal fer molts quilòmetres per escollir vins entre DO’s llunyanes. Només cal tenir una mica d’interès, de responsabilitat amb el territori i de sensibilitat per la feina de la seva gent. Els nostres vins son tant o més bons que els vins d’altres procedències, tal i com certifiquen les guies editades en els últims anys i els premis obtinguts per molts cellers de casa nostra. Per aquest motiu volem donar les gràcies a tots aquells que recolzeu els nostres productes agroalimentaris i els seus vins; gràcies per fer-ne difusió i gràcies per sentir-vos orgullosos del treball dels viticultors i dels cellers que s’estimen la seva terra i la defensen a tot arreu.