Notícies

Notícies

12/01/2015

La DO Tarragona traslladarà la seva seu administrativa a Valls aquest gener

El ple del consell regulador ha aprovat per unanimitat aquesta decisió que té com a objectiu acostar els serveis administratius al territori i facilitar la feina als cellers i viticultors. El trasllat s’efectuarà en els propers dies al nou local situat al carrer de la Cort, en ple centre comercial de la capital de l’Alt Camp.

El ple del Consell Regulador de la DO Tarragona ha decidit per unanimitat traslladar la seu administrava de la DO Tarragona a la ciutat de Valls amb el principal objectiu d’acostar-se al territori, ja que a la comarca de l’Alt Camp i també a les poblacions del nord del Tarragonès és on es troben la major part dels cellers i també els viticultors adscrits a aquesta denominació d’origen.
El trasllat de l’actual seu de la DO Tarragona, situada fins ara i des de fa dècades a l’edifici dels serveis territorials d’Agricultura de la Generalitat a la ciutat de Tarragona, es farà efectiu en les properes setmanes, un cop finalitzi l’adequació del nou espai a Valls, una planta baixa situada al Carrer de la Cort, la principal via comercial i centre neuràlgic de la capital de l’Alt Camp, entre la plaça del Pati i la plaça de l’Ajuntament i molt a prop del que serà el futur Museu Casteller de Catalunya, un equipament que entrarà en funcionament l’any 2017 i que s’espera que sigui un revulsiu turístic per la ciutat de Valls.
La nova seu de la DO Tarragona estarà situada en una planta baixa de poc més de 120 metres quadrats. “En aquest espai s’hi instal•laran a partir d’aquest mateix mes de gener el personal de la DO Tarragona per continuar la feina feta fins ara a la ciutat de Tarragona i en una segona fase la part d’entrada del local es convertirà en una espai de difusió i de venda dels vins elaborats per tots els cellers de la DO Tarragona, al mateix temps que també es convertirà en un espai per difondre l’enoturisme a la DO Tarragona, una aposta ferma de molts dels cellers i del propi consell regulador”, segons ha explicat el president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués. Aquest trasllat a Valls ha estat possible també per la col•laboració de l’Ajuntament de Valls i en concret pel seu alcalde Albert Batet, que ha estat una figura clau pel seu recolzament a la DO Tarragona des de fa temps.
El trasllat de la seu administrativa de la DO Tarragona a Valls implica nous projectes de promoció del vi de la DO Tarragona a la comarca de l’Alt Camp i especialment la voluntat de vincular-se amb el fenomen de la calçotada i al mateix temps continuar amb la línia iniciada ja fa uns anys d’una major presència de la DO Tarragona a la ciutat de Tarragona i a la resta de poblacions importants del territori com son Reus, Cambrils, Torredembarra o Salou. De fet, ja s’està treballant en la propera edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona, que es farà a final de maig de 2015 a la Rambla nova i en una nova edició del Concurs de Vins Embotellats que, amb el suport de la URV, es farà també la propera primavera a Tarragona. Per aquest motiu la DO Tarragona ha volgut agrair també públicament “el suport de l’Ajuntament de Tarragona en moltes de les accions realitzades per la DO a la ciutat de Tarragona, suport que esperem poder mantenir en els propers anys perquè continuem mantenint el nom de la ciutat a les nostres etiquetes tot i que ara la seu estigui a la ciutat de Valls”, segons Josep Lluís Grogués.
El president del Consell Regulador de la DO Tarragona també ha volgut agrair la col•laboració del Departament d’Agricultura a Tarragona durant tots els anys que han compartit l’edifici a l’Avinguda Catalunya i espera poder mantenir aquesta relació a partir d’ara.