Notícies

Notícies

01/07/2014

Tot a punt per l'inici aquest divendres dels Divendres DiVins a la Necròpolis amb Xavier Pié & Macc

La iniciativa pretén promocionar en un sol acte el patrimoni arquitectònic, els artistes del Camp de Tarragona i els vins de la DO Tarragona. L’espectacle, la visita a l’espai patrimonial i el tast de vins tindrà lloc aquest divendres 4 de juliol a partir de les 19.30h. L’aforament a l’acte és limitat i per això es recomana reservar prèviament una localitat.

Els vins de la DO Tarragona, el conjunt musical format per Xavier Pié & MACC (Miguel Alberto Cruz) presentant el disc “Rutes” i els Jardins i Necròpolis Paleocristians de Tarragona seran els protagonistes aquest divendres 4 de juliol a les 19.30h de la primera sessió del cicle Divendres DiVins, una iniciativa dels departaments de Cultura i d’Agricultura de la Generalitat al Camp de Tarragona i de les set DO’s del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre que té com a objectiu promocionar els vins del territori, els espais patrimonials i també els artistes aplegats sota el paraigües de Territoris Creatius.
Durant els divendres de juliol i fins el 15 d’agost les set DO’s faran un tast de vins que s’acompanyarà d’una visita al patrimoni i d’una actuació. La DO Tarragona obre el foc aquest divendres 4 de juliol a les 19.30hores a la ciutat de Tarragona. L’aforament per tots aquests espectacles és limitat i per això es recomana reservar un lloc al telèfon 977-217931 o al mail [email protected] El preu de l’entrada és de 5 euros.

Divendres 4 de juliol, 19.30h
Lloc: Jardins del museu i necròpolis paleocristians (Museu
Nacional Arqueològic de Tarragona)
Espectacle: Xavier Pié & MACC: “Rutes”
DO Tarragona

Els artistes i l’espai patrimonial
Xavier Pié (saxo soprano) i MACC (guitarres i Fx) porten a terme des de l'any 2000 un treball conjunt de recerca i d’interpretació d’espais sonors utilitzant els seus respectius instruments i la inspiració com a premissa principal. En aquesta ocasió ens presenten el seu nou CD “Rutes, integrat per composicions pròpies, fruit del treball realitzat durant aquests darrers anys. “La música improvisada per Xavier Pié i MACC segueix evolucionant, sense perdre mai la seva bellesa intrínseca, profunda, hipnòtica, amb corrents electròniques que duen a atmosferes plenes d'una energia suau, de vegades amb pinzellades d'espai". MUSICNEWS May, 15, 2001.
El Museu i la Necròpolis Paleocristians és un espai gestionat des del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona que conserva les restes d’un cementiri (segle III d C al segle V d C ) ubicat en un dels accessos a la ciutat de Tarragona des de l’oest. El recinte de la Necròpolis consta d’una zona arqueològica, in situ, amb més de 2000 tombes i configura l’àrea funerària tardo romana a cel obert més important de l’occident romà. El recinte està format per una zona excavada a l’aire lliure (protegida per una estructura metàl•lica), l’edifici del museu, unes criptes funeràries i una zona de jardins amb sarcòfags exposats al públic. Com a curiositat comentar que l’any 1969, J. Serra i Vilaró, l’arqueòleg responsable de les excavacions i del muntatge museogràfic a principi del segle XX, està enterrat dins de l’àrea arqueològica de la necròpolis.