Notícies

Notícies

30/01/2014

Els vins de la DO Tarragona acompanyen les tapes dels 25 restaurants que participen a la 7a ruta TastaValls

La ruta comença aquest divendres 31 de gener i s'allargarà fins el dia 9 de febrer amb la presència de set cellers de la DO Tarragona. Es podran tastar els vins dels cellers De Muller (Reus), Unió (Reus), Mas Bella (Masmolets), Celler Pedrola (Miravet), Vinícola de Nulles, Vinya Janine (Rodonyà) i Mas Vicenç (Cabra del Camp).

El regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Valls, Joan Carles Solé, va presentar ahir les característiques i les novetats de la setena edició de la ruta de tapes TastaValls, acompanyat dels organitzadors de l'esdeveniment, José García Crespo, president de l'Associació de Restauradors de Valls, i de Josep Lluís Grogués, president del Consell Regulador de Vins de la DO Tarragona perquè per segon any consecutiu els vins de la DO Tarragona acompanyaran les tapes realitzades per 25 restauradors de la la capital de l'Alt Camp

Enguany, la ruta de tapes, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu de la Candela, tindrà una durada de 10 dies, des del 31 de gener al 9 de febrer ambdós inclosos, i permetrà gaudir de consumicions al preu unitari de 2,50 euros que combinen una degustació i una copa de vi de la DO Tarragona, proporcionada per set cellers.

La ruta de tapes vallenca és coneguda per ser una de les primeres de l'any i per incorporar alguna novetat en cada edició. Enguany, una part important de l'oferta d'aquesta edició s'inspira en la cuina del calçot i presenta tapes elaborades a partir d'aquest ingredient, coincidint l'equador de la temporada de la calçotada de novembre a abril. El calçot es transforma així en “Risotto de calçot”, “Burrito Vallenc”, “Tortilla Vallenca” o “Poti Poti Kasteller”, unes creacions dels restauradors de Valls a través de les quals es busca la fusió del calçot tradicional amb la fantasia i l'enginy característics de les tapes.

Un altre tret distintiu d'aquesta setena edició del Tastavalls, i que la fa singular en l'entorn del Camp de Tarragona, és el fet que és l'única ruta de tapes que combina aquesta especialitat gastronòmica amb vins locals i no amb d'altres tipus de begudes. La ruta aposta pel maridatge de les tapes amb vins de la DO Tarragona procedents dels cellers De Muller (Reus), Unió (Reus), Mas Bella (Masmolets), Celler Pedrola (Miravet), Vinícola de Nulles, Vinya Janine (Rodonyà) i Mas Vicenç (Cabra del Camp).

ESTABLIMENTS PARTICIPANTS:
Portal 22, a la plaça del Portal Nou
El Safareig, a la plaça de l'Oli.
El Trispolet, a la muralla de Sant Antoni.
Cafeteria MM, a la plaça del Blat.
Cafeteria Grèvol, Carrer de la Cort
La Pèrgola, a la plaça del Pati.
Cervisia, al Carrer Gonzàlez Alba
El Torico, al carrer del Teatre.
Nou Teatre, al carrer Jaume Huguet
KD Valls, a la plaça de Sant Francesc.
Pizzeria bar restaurant Julià Mallol, a la muralla de Sant Francesc.
Restaurant Luga, a la plaça de la Vil•la Romana.
La Casa del Pulpo, al carrer Vilar.
La Vieja Bodega, a la plaça de la Vil•la Romana.
Pizzeria Marma, al carrer Prat de la Riba.
Melbourne, al carrer Sant Antoni Maria Claret.
Mistic, al Raval dels Filadors
Zona 5, a l'Avinguda del Fornàs.
Tot Tapes, a la Carretera del Pla
Cafeteria l'Avenir, al carrer que porta el mateix nom.
Planeta Kasteller, al carrer Vallvera
Ártik, Carrer Vallvera
Cafeteria DEM, Carrer Vallvera
El Tros, al carrer Colom.
Ecliss, al passeig de l'estació