Notícies

Notícies

18/10/2013

La DO Tarragona protagonista aquest diumenge del programa ‘Entre Vinyes’ de TVE Catalunya

La DO Tarragona serà la protagonista aquest diumenge 20 d'octubre a les 13.00 del programa ‘Entre Vinyes’, una producció de TVE Catalunya que es podrà veure a La 2 i posteriorment estarà penjat a la web de TVE (www.rtve.es/television/entre-vinyes) i que té com a objectiu difondre els valors de cada denominació d’origen

El programa d’aquest diumenge, enregistrat fa uns mesos, visitarà el Celler De Muller de Reus. Un dels més destacats d’aquesta DO per la seva tradició i per haver ser nomenat proveïdor pontifici, des de Pius X fins Joan XXIII. Actualment, produeix una variada gamma de vins, entre ells els que destaquen els seus vins de Missa.

Amb la sommelier Meritxell Falgueras aprendrem com es fa l’anàlisi visual dels vins i ens comentarà les característiques dels vins elaborats a la DO Tarragona.

Descobrirem com s’elaboren vins ecològics en el Celler Helga Harbig de la mà de la seva propietària en la seva finca a la Ribera d’Ebre. Visitarem el Celler Vinícola de Nulles, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, on s’elaboren els vins Adernats. Es tracta d’un espectacular edifici modernista convertit en cooperativa que s’ha adaptat als nous temps.

Gaudirem de la “Vinitcultura”, una activitat enoturística en el mateix celler que té lloc per la nit on els seus participants faran una cata a cegues i intentaran endevinar quins plats estan menjant i quins vins estan bevent. Entrevistarem a Lluís Grogues, president de la DO Tarragona, per a que ens parli de la tradició i el present dels vins de produïts en aquest consell regulador.

També farem una altra activitat d’enoturisme anomenada “Walk & Wine” que el Celler Mas Vicençofereix als seus visitants. Es tracta d’una passejada en grup entre les vinyes del mateix celler com si es tractés d’una marxa nòrdica. Els seus participants realitzen una parada a mig camí i realitzen un tast a una era on maridaran un plat de la zona amb un vi del mateix celler.

A més, realitzarem una altra activitat consistent en una passejada en carro fins arribar a les vinyes del Celler Vinya Janine on s’expliquen les diferents varietats de raïm que hi conreuen.
I finalitzarem el programa veient la preparació del plat de conill desossat amb picada que maridarà amb un vi de la DO Tarragona.