Notícies

Notícies

01/10/2013

Els cellers de la DO Tarragona, protagonistes de les IV Jornades Gastronòmiques d’Altafulla

Del 3 al 20 d’octubre, 14 restaurants d’aquesta població del Tarragonès ofereixen menús especials maridats amb vins de 10 cellers de la DO Tarragona. Les jornades suposen una promoció especial que permet al client emportar-se a casa de franc una ampolla del mateix vi que hagin consumit en l’àpat. El prestigiós sommelier Cèsar Cànovas ha apadrinat enguany la mostra que reuneix catorze restaurants i deu cellers

El pati d’armes del Castell d’Altafulla ha acollit aquest migdia la presentació de les IV Jornades Gastronòmiques d’Altafulla, que organitza l’Ajuntament d’aquesta població del Tarragonès amb la col•laboració de la Denominació d’Origen Tarragona. La mostra, que reuneix 10 cellers de la DO Tarragona i 14 restaurants del municipi, aposta en aquesta nova edició pel maridatge amb vins de la DO Tarragona i el producte de proximitat, tal i com ha destacat en la presentació el regidor de Comerç, Pere Gomés. El prestigiós sommelier César Cánovas ha estat el padrí de les jornades, i ha estat acompanyat per Pere Gomés; el portaveu dels restaurants, Agustí Martí, i la gerent de la DO Tarragona, Àngels Collado.
Per César Cánovas, “Altafulla és el lloc ideal de la Costa Daurada per gaudir de la bona gastronomia, ja que combina una rica i variada cuina amb una vila amb identitat pròpia de més de mil anys d’història, amb passat romà i medieval en els seus carrers i les seves places”. Cànovas ha destacat també l’hospitalitat de la seva gent i la riquesa del seu entorn, com la Vila Closa i les Botigues de Mar.
Per la seva banda, Àngels Collado, de la DO Tarragona, ha destacat “l’aposta ferma de les jornades d’Altafulla per fomentar el producte local i de proximitat com els vins de la DO Tarragona, i els productes locals que ofereixen els restaurants”.
Agustí Martí, del restaurant Faristol i portaveu dels restaurants participants, ha subratllat la importància dels menús que s’ofereixen “basats amb productes de la terra i de temporada, que proposa una oferta molt rica i variada amb productes d’aquesta època de l’any com ara carbassa i fruits secs, combinat amb el peix fresc del dia que es pot trobar a la llotja del Port de Torredembarra”, una de les més properes a la vila d’Altafulla.
Pere Gomés, regidor de Comerç, ha assenyalat l’esforç que ha fet l’Ajuntament d’Altafulla per tirar endavant aquestes jornades i oferir “a un preu molt atractiu uns menús gastronòmics acompanyats per vins de casa que faran gaudir al visitant de la cuina i dels cellers de casa nostra”. Gomés ha volgut agrair així també l’esforç que ha fet la DO Tarragona per apostar també per les jornades gastronòmiques d’Altafulla, que parteixen del denominador comú de fomentar el producte local i de proximitat.
D’entre els plats que s’hi poden trobar destaquen l’amanida de carxofes amb parmesà i pernil, la cua de rap a la marinera amb escamarlans, l’espatlleta de porc fumada sobre espuma de poma i api amb la seva salsa, entre d’altres. Com a postres, els gerds flamejats amb gelat, el carpaccio de pinya amb sorbet de llimona i rom amb mel o el semifred de figues seques sobre base cruixent d’avellanes.
Com a novetat respecte a altres edicions, amb cada ampolla de vi que escull el comensal amb el seu menú, al final de l’àpat se li lliurarà una d’igual d’obsequi perquè la prengui a casa seva.
Els catorze restaurants participants –gairebé el doble que l’anterior edició- són: Bruixes de Burriac, Club Marítim, Oreneta Hotel, Voramar, Les Bruixes, Cal Salvador, La Torreta, La Trattoria, Bella Lola, Costa Daurada, Faristol, Pollini, Restaurant Park i Tapacadabra.
I els deu cellers de la DO Tarragona són: 9+ (La Nou de Gaià) la Cooperativa Agrícola de Salomó, De Muller (Reus), Vins Padró (Bràfim), Vins Suñer (Ginestar), Biopaumerà (Rasquera), La Boella (La Canonja), Celler Mas Bella (Masmolets-Valls), Adernats Vins&Cava (Nulles) i Cellers Unió (Reus).