Notícies

Notícies

03/06/2013

La XV Fira del Vi de la DO Tarragona bat el seu record absolut amb més de 25.000 degustacions a la Rambla Nova

L’organització destaca l’interès dels visitants per conèixer els cellers i també la gran presència de públic jove.

La XV edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona ha batut tots els seus records al superar els 25.000 tastos servits a la Rambla Nova durant el passat cap de setmana. La principal novetat de l’edició d’enguany és que la fira ha passat a ser una fira anual en lloc d’una fira que es realitzava cada dos anys. El canvi ha estat bo i fins i tot els resultats han estat millors que l’any passat.

Des del Consell Regulador de la DO Tarragona el seu president es mostra molt satisfet dels resultats. “Si l’any passat van batre el record amb 22.000 tastos, en aquesta edició hem assolit la xifra de les 25.000 degustacions servides en tres dies”, segons ha explicat Josep Lluís Grogués, el president de la DO Tarragona, en tancar la fira el diumenge a la nit. En tot cas, la valoració positiva no procedeix exclusivament de la xifra de tastos. És més aviat per la gran presència de públic jove –el consumidor del futur- que arriba preguntant pels vins i també demanant explicacions dels cellers, que també han mostrat la seva satisfacció per les vendes realitzades, per alguns contactes professionals i per la difusió que durant aquests dies han fet dels seus cellers i de l’oferta enoturística que alguns realitzen.

Un altra dels moments més destacats de les dues jornades de la Fira ha estat les actuacions de les formacions locals Stromboli Jazz Band i Small River Brass Band, dues formacions que van passejar la seva música pels estands mentre centenars de visitants estaven fent les seves degustacions. Els cellers també van agrair la presència d’aquestes dues formacions que han donat un caràcter més lúdic a l’esdeveniment, una fira totalment consolidada i que l’any vinent tornarà a la Rambla Nova. També ha tingut força èxit la degustació d’arrossos a l’estand del col•lectiu Tarragona Gastronòmica, una novetat d’aquesta edició que ha donat difusió a les Jornades de l’Arròs que es fan aquests dies a Tarragona.

Com sempre, els cellers que han resultats premiats en el XIX Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona que es van lliurar divendres als jardins del Teatre Metropol, van obtenir la visita de molts interessats en conèixer aquests vins i tastar-los, abans d’emportar-se’ls.